НОВИНИ

Без обвинение: Българинът, задържан за продажбата на автобуса от катастрофата в Бургас, е на свобода

bnt avatar logo
от БНТ
20:26, 27.08.2022
Чете се за: 02:37 мин.
Сигурност и правосъдие
Слушай новината

Българинът, който беше задържан заради това, че е продал бракувания автобус на каналджиите, които причиниха тежката катастрофа в Бургас, е освободен. Това научи БНТ от свои източници. Причината е, че на този етап няма достатъчно събрани доказателства, за да му бъде повдигнато обвинение. Наш екип опита да се срещне с него.

Намираме се пред депо за продажба на бракувани автобуси, което е собственост на Иван Попов в Харманли. Към момента продължава разследването и се предполага, че след освобождаването му днес, той се е върнал в града. Днес той отклоняваше обажданията на телефонния си номер. Никой не вдигаше и на номерата в самото депо.

Цял ден обаче на двора имаше служители. Не успяхме да говорим с никого, тъй като достъпът до обекта е контролиран. За да се влезе или излезе, вратата се отваря дистанционно. В четвъртък, когато наш екип отново беше тук, вратата беше широко отворена, но сега вече е в този режим.

След като автобусът е бил отписан от системата на КАТ-Кърджали, той е бил продаден на хасковската фирма. Автобусът е бракуван и е нямало никакво основание да се движи. Освен това, е бил в много лошо техническо състояние и според прокуратурата не е напускал пределите на страната. Регистрационните му номера са нидерландски и не отговарят на марката и модела на превозното средство, така че вероятно са крадени.

Не открихме никого и на адреса в Харманли, на който е регистрирана фирмата на Иван Попов, така че много въпроси засега остават без отговор. Знае се обаче, че НАП проверява цялата дейност на автосалона. Установено е че на 24 август фирмата е продала на физическо лице автобус без регистрационни номера на стойност 6000 евро като при продажбата не е издаден касов бон. Сумата за продажбата е платена в брой.

Вижте повече в прякото включване на Нели Ангелова

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube: https://go.bnt.bg/youtube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
България с Дий Бост в мача срещу Румъния от предквалификациите за Евробаскет 2025
България с Дий Бост в мача срещу Румъния от предквалификациите за Евробаскет 2025
Основният канал за трафик на бежанци през нашата граница е под контрола на афганистанци
Основният канал за трафик на бежанци през нашата граница е под контрола на афганистанци