НОВИНИ

Безплатни ваучери за медици от болниците във Видин, Сливен и "Пирогов"

bnt avatar logo
от БНТ
19:10, 06.05.2020
Чете се за: 00:57 мин.
Още

Собственик на хотел в Сандански предоставя 100 безплатни ваучера за почивка на работещи медици на първа линия в борбата с коронавируса. Възможност да се възползват от пакетите ще имат лекарите, които работят в инфекциозните отделения на "Пирогов" и болниците във Видин и Сливен.

Ваучерът ще важи за двама души и включва две нощувки със закуски и ползването на СПА центъра и фитнеса на четиризвезден хотел в Сандански. А почивката си медиците ще могат да организират след предварително записване.

Карамфилка Христова, управител на хотела: Искахме да изразим уважението си към тях, да им благодарим и да им пожелаем да имат сили да продължат. Надявам се, че скоро всичко ще е наред и ние ги чакаме в Сандански с много слънце и любов.

От бранша казаха, че подкрепят идеята за безплатни почивки на работещите медици в условията на пандемията и смятат, че това е начин по-бързо да се възстанови туристическият сектор.

Георги Мтрев, секретар на Сдружение на хотелиерите и ресторантьорите в Сандански: Тази инициатива е добра, наистина и вярвам, че така повече хотели ще се включат в нея.

Валидността на безплатните пакети ще бъде една годината, за да се избегне струпването на много желаещи да почиват по едно и също време. От ръководството на хотела казаха, че имат готовност посрещнат туристите още след 13 май. И се надяват до края на годината да успят да върнат на работа всички 100 служители, които са били съкратени в последните два месеца.

Карамфилка Христова: От утре започваме да се подготвяме съобразно изискванията, които трябва да спазим. Задължително ще има дезинфекция, разстоянието, което трябва да е между масите в заведенията. Това, което трябва ще направим.

От общината в Сандански заявиха, че обмислят да освободят туристическия бранш от наеми на общински терени и след края на извънредното положение.

Репортери: Миглена Медарова, Ирина Николова

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Специално за БНТ: Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг благодари на българските военни
Специално за БНТ: Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг благодари на българските военни
Три жени загинаха при катастрофа в Силистренско
Три жени загинаха при катастрофа в Силистренско