НОВИНИ

БФ Джудо награди Марк Христов и Георги Граматиков

Борил Гочев
от Борил Гочев
13:22, 18.11.2022
Чете се за: 02:25 мин.
Спорт
марк христов триумфа европейското младежи бях мобилизирал шампионат
Снимка: БФ Джудо
Слушай новината

Българската федерация по джудо връчи парични премии медалистите от Европейското първенство до 23 години Марк Христов и Георги Граматиков.

На шампионата в Сараево, Босна и Херцеговина Христов стана шампион в категория до 73 кг, а Граматиков завоюва бронз при 81-килограмовите.

За Марк Христов това бе втори голям успех за годината, след като през април той спечели бронзов медал от Европейското първенство за мъже в София.

"Това е най-добрата ми година в кариерата дотук. Аз не мога да коментирам финансирането, но се радвам, че мога да участвам на международни лагери и турнири, защото след това предаваме опита в залата. На финала срещу французина бях решен да го победя, защото имах една загуба от него по-рано през годината, и така се получи", сподели Христов, чийто баща и треньор Красимир Христов е уверен в неговите възможности да стигне и до олимпийска титла.

"Той си върви по пътя. Може и нескромно да звучи, но Марк ще бъде олимпийски шампион", коментира той.

Марк Христов и Георги Граматиков бяха наградени лично от президента на БФ Джудо доцент Румен Стоилов, който сподели, че е много важно за централата да помогне на родните джудисти особено когато те печелят медали.

"Като заплати и като стимули от държавата сумите са ограничени. Затова за нас е много важно винаги, когато нашите състезатели имат медали, да направим необходимото, защото те го заслужават", коментира Стоилов.

Президентът на БФ Джудо сподели още, че целта пред България ще бъде да класира отбор за Олимпийските игри в Париж през 2024.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Бащата на изчезналия Александър обяви 100 000 лева награда за намирането му
Бащата на изчезналия Александър обяви 100 000 лева награда за намирането му
Топло за сезона време с температури до около 20 градуса
Топло за сезона време с температури до около 20 градуса