НОВИНИ

БФ Волейбол информира за сериозен интерес към мача България - Хърватия тази вечер

волейбол информира сериозен интерес мача българия хърватия вечер
Снимка: БФ Волейбол
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БФ Волейбол
12:06, 03.09.2023
Чете се за: 03:37 мин.
Спорт
Слушай новината

Волейболните национали на България ще могат да разчитат на уникалната атмосфера, която създават феновете в зала „Конгресна" на Двореца на културата и спорта във Варна и в четвъртата си битка от Група "B" на европейското първенство за мъже срещу Хърватия. Интересът към срещата е огромен, а продажбата на билети върви изключително добре, информираха от БФ Волейбол.

По този начин "трикольорите", водени от Пламен Константинов, ще се радват на подкрепата на седмия играч от трибуните тази вечер от 20:30 ч. Дотук всяка една среща на българските волейболисти се превръща в истински спортен празник с много емоции по трибуните, а по всичко личи, че това ще видим и днес.

"Залата винаги е пълна и атмосферата е невероятна, когато играе България. Отборът им има много силни индивидуални състезатели, но също така показват слабости в определени моменти. Надявам се, че ще успеем да се възползваме от тях и да излезем с точки от мача, а защо не и с победа", категорична е една от звездите на хърватския национален отбор Петър Дърлич

България и Хърватия излизат в сблъсък, който почти сигурно ще определи втория в групата. Преди срещата тази позиция се заема от родния тим, който записа две победи и една загуба. Нашите записаха успех с по 3:1 над Финландия и Украйна, а на старта си отстъпиха със същия резултат 1:3 от Испания. Хърватия заема временно третата позиция със същия актив – два успеха и едно поражение. Те спечелиха с тайбрек срещу Украйна и взеха чиста победа с 3:0 над Испания. Преди това отстъпиха пред Финландия с 0:3, което им отреди точка по-малко от българите.

"Следващият ни съперник Хърватия играе много приятен волейбол. Със сигурност ще ни бъде трудно", посочи посрещачът Мартин Атанасов, който завърши като най-резултатен за националите при успеха над Украйна в събота.

"Не трябва да има никакво отпускане и трябва да подходим наистина много сериозно към този мач", предупреди капитанът Цветан Соколов.

Селекционерът Пламен Константинов отмени сутрешната тренировка, за да има време играчите му да възстановят между двете срещи, тъй като времето е по-малко от 20 часа.

"Хърватия е много сериозен отбор, който е неправилно подценяван. Тимът е изненада за тези, които не знаят къде играят състезателите им. Имат двама, които направиха фантастичен сезон в Италия. Не можеш да избереш кой е по-силният им разпределител. Технични са. Няма да ни е лесно", заяви селекционерът.

Двубоят е с начало 20:30 ч. Преди него в 17:30 ч. играят Испания и Финландия.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Премиерът Денков отговори на Радев: Нямам ментори, може би това е проблемът на президента
Премиерът Денков отговори на Радев: Нямам ментори, може би това е проблемът на президента
Сестри Стоеви ще участват на турнир в Китай през следващата седмица
Сестри Стоеви ще участват на турнир в Китай през следващата седмица