НОВИНИ

Благодарност: Българин от САЩ изпрати цветя на медиците в ИСУЛ, излекували баба му

bnt avatar logo
от Татяна Йорданова
12:17, 27.11.2020 (обновена)
12892
Чете се за: 01:05 мин.
У нас

Близо 9 месеца от началото на епидемията у нас и близо 9 месеца денонощен труд за лекарите на първа линия. Техните усилия обаче не остават незабелязани, въпреки лошите новини.

Българин, който живее в САЩ, изпрати цветя, на лекарите, които са излекували баба му от COVID-19. 50 орхидеи за 50 медици чакаха пред входа на ИСУЛ в деня, в който възрастната жена ще бъде успешно изписана от COVID отделението.

Августин Пейчинов, внук: Не можеше да диша добре. След рентген са установили, че има двойна пневмония, което е доста сериозно за човек на 84 години. И много се притесних. Просто бях безсилен.

И както се случва в последните месеци безсилието на едни, се лекува от други.

Д-р Людмил Шопов, кардиолог и началник на Ковид-отделение в зам.- директор УМБАЛ "Царица Йоанна - ИСУЛ": Възрастна дама - над 80 години, с прояви на дихателна недостатъчност, зависима от кислород.

Така я посрещнали. А днес я изпращат вкъщи, защото, за щастие вече няма нужда от тях. Ако ги питате - щастливи са, но бързат да се върнат към следващия случай на безсилие.

Проф. д-р Петранка Троянова, зам.- директор УМБАЛ "Царица Йоанна - ИСУЛ": На всички ни е много трудно - на пациенти, на лекари, на цялото общество.

Но преди да продължат нататък пред вратите на болницата ги чакат 50 цветя за 50 лекари с едно послание от Америка.

Августин Пейчинов: Дори ако не го осъзнава, той или тя, прави невероятни неща всеки ден. Пари и оборудване и т.н. са важни, но също е важно понякога да повдигнеш духа на човек, който сигурно се сблъсква всеки ден със смърт и други тежки ситуации.

Това е неговото "Благодаря" и то минало успешно през океана. Без да знае имената им, без никога да ги е виждал - той ги накара да се усмихнат.

Проф. д-р Петранка Троянова, зам.- директор УМБАЛ "Царица Йоанна - ИСУЛ": Трябва да се справим заедно, защото в болестта и в страданието ние всички сме заедно и сме еднакви.

След което продължиха нататък.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Здравният министър препотвърди: Ваксините срещу COVID-19 ще бъдат безплатни и доброволни
Здравният министър препотвърди: Ваксините срещу COVID-19 ще бъдат безплатни и доброволни
Кирил Десподов: Далеч сме от истината
Кирил Десподов: Далеч сме от истината