НОВИНИ

Ресторантьори в Сандански доставят топла вечеря на медиците на първа линия

bnt avatar logo
от БНТ
09:33, 27.11.2020
Чете се за: 00:45 мин.
У нас

Хотелиери и ресторантьори от Сандански осигуряват топла вечеря на медицинския персонал, който се грижи за заразените с COVID пациенти в болницата в града. Кампанията е изцяло благотворителна, а собствениците на заведения и хотели се надяват да имат средства, за да продължат да готвят за медиците до края на извънредната обстановка.

Всяка вечер в 19.30 ч. топлата вечеря се доставя до болницата в курорта. Медиците могат да се възползват от тристепенното меню, приготвено в кухните на хотелите и ресторантите.

"По този начин искаме да им покажем, че не са сами, подкрепяме ги, всички знаем в какви условия работят. Благодарни сме, защото те са били, са и ще бъдат винаги на първа линия и ще се борят за всеки един живот", заяви Асен Иванов, който е собственик на ресторант.

Той апелира колегите си в цяла България да останат позитивни.

Тристепенното меню включва салата, основно ястие и десерт. Всеки ден се готви различно.

Топъл обяд за медиците на първа линия

Ресторантьорите и хотелиерите в града всяка седмица си правят график помежду си - кой по какъв начин може да обслужва болницата в Сандански.

От Сдружението на хотелиерите и ресторантьорите в града призоваха представителите на бизнеса да даряват хранителни продукти или средства за закупуването им, за да може кампанията да продължи до края на извънредната обстановка.

"Не трябва да се предаваме. Всичко си има време. Времето в момента е наш съюзник, трябва да го използваме рационално и максимално в наша полза", каза още Иванов.

Репортер: Йорданка Бакалска

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Поставят иновативни препятствия за намаляване на скоростта в София
Поставят иновативни препятствия за намаляване на скоростта в София
Коледни светлини грейнаха в Мадрид
Коледни светлини грейнаха в Мадрид