Иван Ченчев, БСП: Бюджетът е математически сбор с липса на политики

от БНТ
08:28, 27.11.2020
Чете се за: 00:49 мин.
У нас

Бюджетът за догодина е математически сбор с липса на политики в него.

Това заяви в "Денят започва" по БНТ депутатът от БСП Иван Ченчев относно приетия Бюджет 2021.

Според него той не подобрява съотношението, което беше преди и което трябва да бъде в различните сектори. По думите му, се увеличават едни пари, без да се чуе никаква мотивировка от страна на управляващите в пленарната зала. А всяко едно число е трябвало да се мотивира.

"Отделно от това имаше алтернативни предложения не само от страна на опозицията, и от партията, които крепят управляващото мнозинство. Затова беше важно да се чуе алтернативата. Ние я казахме и си направихме труда да сметнем - имаме 204 предложения в този бюджет, но в нашия алтернативния бюджет", коментира Ченчев.

И допълни, че нито едно от тях не е прието.

"Всеки ден има нови проблеми, нови недоволни. Непрекъснато от различни асоциации излизат с протестни декларации и писма, защото се оказва, че в ситуацията на криза нищо не е направено. Има едни виртуални пари, които се обещават гръмко от джипа, в следващия момент виждаме, че ги няма в бюджета", каза още депутатът.

Ченчев заяви, че вчера е имало тревожна декларация, че парите от Европа за средния и малкия бизнес се пренасочват към ресторантьорите.

От БСП са искали да се спре гласуването на бюджета и да се направи един социално-икономически план, адекватен на кризата. Според депутата мерките не са балансирани и са закъснели.

Вижте още от разговора във видеото.

Гледайте повече от "Денят започва"

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
В условията на пандемия: Какви са правата ни като потребители?
В условията на пандемия: Какви са правата ни като потребители?
На крачка от ваксина: Великобритания се надява на доставки преди Коледа
На крачка от ваксина: Великобритания се надява на доставки преди Коледа