НОВИНИ

Тръмп е готов да напусне Белия дом

Ива Стойкова
от Ива Стойкова
06:43, 27.11.2020 (обновена)
Чете се за: 01:01 мин.
По света
Снимка: БГНЕС

Доналд Тръмп заяви, че ще напусне Белия дом, ако Джо Бъйдън бъде утвърден за президент от Електоралната колегия на 14 декември. Демократът получи 306 гласа на изборите на 3-ти ноември, при необходими минимум 270. Тръмп и Байдън отпразнуваха тихо Деня на благодарността в контекста на растящия брой случаи на COVID-19 в Съединените щати.

За първи път от близо месец Доналд Тръмп застана пред журналисти. Поводът - традиционната среща с представители на американските въоръжени сили по случай Деня на благодарността. Запитан дали ще напусне Белия дом, ако на 14-и декември Джо Байдън бъде определен за следващия президент на САЩ, Тръмп отговори:

"Със сигурност ще го направя. И вие го знаете".

Доналд Тръмп обаче не пропусна да подчертае, че президентските избори са били белязани от нарушения.

"Ще бъде трудно да отстъпя, защото, знаете, имаше масови злоупотреби. Времето не е на наша страна, но всичко друго е, фактите са на наша страна - това беше мащабна измама", каза той.

Тръмп засегна и темата за ваксина срещу COVID-19. Според него първо трябва да бъдат ваксинирани хората на първа линия, медиците и възрастните.

Джо Байдън представи плана си за първите 100 дни управление

Джо Байдън отпразнува Деня на благодарността в щата Делауеър, откъдето отправи видеопослание. Байдън сподели, че празникът винаги е бил много специален за неговото семейство, но тази година ще бъде отбелязан в тесен кръг.

"Това е лична саможертва, която всяко семейство може да направи, за да спаси нечий живот. Но също е споделена жертва в името на страната, израз на общата цел да ни е грижа един за друг и заедно да преминем през това изпитание", каза Байдън.

Доналд Тръмп, който по традиция празнуваше Деня на благодарността в имението си в Мар-а-Ларго във Флорида, също остана във Вашингтон.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Погребаха Марадона. Фенове предизвикаха безредици в Буенос Айрес (Снимки)
Погребаха Марадона. Фенове предизвикаха безредици в Буенос Айрес (Снимки)
Кондуктори и контрольори протестират във Варна
Кондуктори и контрольори протестират във Варна