НОВИНИ

Джо Байдън представи плана си за първите 100 дни управление

Теодора Гатева
от Теодора Гатева
20:45, 25.11.2020
Чете се за: 00:59 мин.
По света
Снимка: БГНЕС

Борбата с коронавируса и имиграцията са сред приоритетите за първите сто дни на новоизбрания американски президент. Джо Байдън каза в интервю за NBC, че готви законопроект, който ще позволи на 11 милиона души без документи да получат гражданство.

Действията ми до голяма степен ще зависят от сътрудничеството с Конгреса, поясни Джо Байдън. Ще бъдат отменени укази на Доналд Тръмп, свързани с екологията, които според Байдън са били "изключително разрушителни" и са повлияли върху здравето на американците.

Байдън заяви, че има намерение да очертае редица мерки, по силата на които местните власти и обикновените граждани да получат финансова помощ. За пореден път избраният за държавен глава каза, че една от най-важните му задачи ще бъде да обедини обществото. Той не изключи част от постовете в администрацията му да бъдат заети от републиканци. Едва ли обаче това ще стане скоро, добави Байдън.

Джо Байдън: Америка се завърна

Екипът му вече има достъп до ежедневните доклади със секретни разузнавателни данни. На излизане от залата, където Байдън представи част от екипа си, той беше запитан дали вече е чел подобна информация.

"Беше ми предложено. Но не, не съм ги преглеждал днес. Това ще се прави редовно. След като получих достъп, всички бяха много учтиви, предложиха цялата информация", отговори той.

От имената, които вече са обявени като част от новата администрация на Белия дом, стана явно: във външнополитически план Вашингтон ще се обърне към традиционните си съюзници. А когато бъдат избрани и назначени, новите лица не само ще възстановят, но и ще преосмислят американската външна политика, каза още Байдън. С оптимизъм реагират и пазарите - един от основните индекси на Американската фондова борса - Дау Джоунс, се повиши значително след изявите на Байдън.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Диана Димитрова в специален проект с кауза срещу насилието над жени
Диана Димитрова в специален проект с кауза срещу насилието над жени
Над 7 часа депутатите обсъждаха бюджета, утре го гласуват окончателно
Над 7 часа депутатите обсъждаха бюджета, утре го гласуват окончателно