НОВИНИ

Джо Байдън: Америка се завърна

Фани Аронова
от Фани Аронова
18:26, 25.11.2020
Чете се за: 01:08 мин.
По света
джо байдън америка завърна
Снимка: БГНЕС

Борбата с коронавируса и имиграцията са сред приоритетите за първите сто дни на новоизбрания американски президент. Джо Байдън каза в интервю за NBC, че готви законопроект, който ще позволи на 11 милиона души без документи да получат гражданство. Ще бъдат отменени укази на Доналд Тръмп, съобщи още Байдън, но подчерта, че няма намерение да разследва сегашния президент.

"Америка се завърна" е мотото, с което бяха представени номинациите в дипломацията и националната сигурност в бъдещото правителство.

Съединените щати отново поемат ролята на световен лидер. С това послание Джо Байдън представи своите избраници за ключовите постове в бъдещия кабинет.

Джо Байдън, новоизбран президент на САЩ: Те въплъщават вярата ми, че Америка е най-силна, когато работи със своите съюзници. Така ще опазим страната без да се въвличаме в безкрайни военни конфликти, ще контролираме противниците и ще държим терористите настрана.

Кой е Антъни Блинкен - предложението за нов държавен секретар на САЩ

Бъдещият първи дипломат беше представен като човек, който ще върне духа и доверието в Държавния департамент. Самият той потвърди нуждата от отваряне към света.

Антъни Блинкен, номиниран за държавен секретар на САЩ: Трябва да действаме с равни дози смирение и увереност. Трябва да работим с другите страни. Нуждаем се от тяхното партньорство.

Избраната за вицепрезидент Камала Харис предупреди, че са нужни сериозни промени в институциите на външната политика и националната сигурност. За екипа обаче посоката е ясна.

Линда Томас-Грийнфийлд, номиниран за постоянен представител на САЩ в ООН: Колеги дипломати и държавни служители по света, искам да ви кажа: Америка се завърна. Дипломацията се завърна.

Камала Харис - живот, изпълнен с прецеденти

Байдън подчерта, че е ангажиран с борбата срещу климатичните промени и затова е избрал в тази област човек като Джон Кери. Той посочи също, че администрацията на Тръмп съдейства искрено за предаването на властта. Макар да не е получил още дневните доклади на разузнаването, те са му предложени.

Доналд Тръмп още не е признал поражението си, но усилията на екипа му за оспорване на изборните резултати до момента се провалят.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Заради мръсния въздух: Безплатни буферни паркинги към метрото на 26 и 27 ноември
Заради мръсния въздух: Безплатни буферни паркинги към метрото на 26 и 27 ноември
Протестиращи срещу новите мерки опитаха да влязат в Министерския съвет
Протестиращи срещу новите мерки опитаха да влязат в Министерския съвет