НОВИНИ

Близки на починалото в болницата в Сливен момиче излязоха на протест

Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
18:45, 22.06.2021
Чете се за: 01:55 мин.
У нас
Слушай новината

Има ли вина на лекари за смъртта на 15-годишно момиче в сливенската болница? Окръжната прокуратура започва проверка и има 10 дни, за да разбере. Момичето почина след 5 дни в болницата. Прието е заради стомашни оплаквания. Днес близки на починалата се събраха на протест пред болницата.

Близките на момичето поискаха да се срещнат с ръководството, за да научат каква е причината за смъртта. Направиха опит да влязат в лечебното заведение.

Веднага след трагичния случай е назначена вътрешна проверка в болницата.

"Аз съм направил ЛКК и това, което е констатирано, че е късно взето решение за хирургично лечение. Оттук нататък има други служби, одит. Те решават има ли вина и кой е виновен", заяви д-р Хрисант Хрисантов, заместник-директор на МБАЛ "Д-р Иван Селимински" в Сливен.

Причината за смъртта на момичето ще стане ясна, след като излязат резултатите от аутопсията. 15-годишната Зейнеп се е почувствала зле във вторник миналата седмица. Завели я при личния лекар. Той я изпратил при хирург. Хирургът не установил нищо обезпокоително. Ден след това момичето е прието в детско отделение на сливенската болница, без изяснена диагноза. При консултация с четвърти хирург се установява остър корем и се взема решение за операция, но момичето издъхнало. Едно от обясненията за трудното диагностициране е наднорменото тегло на детето.

Близките ще търсят справедливост по съдебен път и възнамеряват да продължат с протестите.

Автор: Румяна Стефанова

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
"Делта" вариантът на COVID-19 завладява Европа
"Делта" вариантът на COVID-19 завладява Европа
Повдигнаха обвинение срещу мъжа, намушкал 22-годишен в тролей 9
Повдигнаха обвинение срещу мъжа, намушкал 22-годишен в тролей 9