НОВИНИ

Близки на загинали при катастрофи излязоха отново на протест

Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
06:43, 26.06.2023 (обновена)
Чете се за: 02:12 мин.
У нас
Слушай новината

Близки и роднини на загинали при катастрофи излязоха на пореден протест. Те се събраха пред Съдебната палата, където по-късно през деня ще се гледа дело срещу шофьор, причинил смъртта на двама младежи.

Тодор Бараков на 16 години и Виктор Василев на 17 години загиват през ноември 2020 г. в катастрофа край с. Кадиево след удар в дърво. Разследването показва, че шофьорът Петър Маринашки е карал с превишена скорост и след употреба на марихуана.

Родителите на загиналите обжалват наложената присъда от 5 години, като настояват за максималната.

Тодор Бараков, баща на загинало в катастрофа момче: "Ние настояваме за справедлива максимална присъда, която според нас е 15 години, според обвинението, искаме делото от касационния съд да се върне за преразглеждане, 5 години за два човешки живота, това е подигравка. Прокурорката Анелия Трифонова казва, че всичко е изяснено и няма пропуски - как да няма пропуски, като лично аз ходих да търся свидетели."

Антоанета Николова, адвокат на семейството на Тодор Бараков: "Всеки трябва да получи заслуженото си наказание за това, което е причинил, не може да се дрогираш, да размажеш две деца в дървото и да искаш условна присъда, 5 години също е малко."

Миналата седмица родители на деца, загинали в катастрофи, се срещнаха с новия министър на вътрешните работи Калин Стоянов, който заяви, че справянето с войната по пътищата е приоритет не само на МВР, но и на цялото правителство.

Вижте повече в прякото включване на Алекс Донев

Гледайте още теми от "Денят започва"

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Започват проверки в производствени предприятия от военната индустрия
Започват проверки в производствени предприятия от военната индустрия
10 нови случаи на коронавирус у нас за последното денонощие
10 нови случаи на коронавирус у нас за последното денонощие