НОВИНИ

Близките на убития Ангел от Пазарджик настояват за доживотен затвор за извършителя

Съдът не уважи искането на защитата за домашен арест

bnt avatar logo
от БНТ
21:04, 19.06.2024
Чете се за: 02:30 мин.
У нас
Слушай новината

С мирен протест и искане за доживотен затвор в Пазарджик днес започна делото срещу 19-годишния Никола Райчев. Той е обвинен, затова че на 29 септември 2023 г. умишлено е умъртвил 21-годишния Ангел Здравков,
като му е нанесъл 2 прободни рани с нож.

Близо 9 месеца след жестокото убийство на 21-годишния Ангел Здравков делото влезе в съда. Почерненото семейство, близки и приятели на убитото момче отново се събраха на протест и настояват за справедливо наказание.

"Няма такава присъда за загуба на дете. Това е най-тежкото нещо на един родител да се случи. Аз никога не съм си представяла, че може да ми се случи такова нещо, но учи случи се. Трябва да се подкрепяме, тябва родителите да говорят с децата си, всичко трябва да се промени, ама не знам дали ще се случи", каза Михаела Здравкова – майка на убития Ангел.

"В България не е предвидено смъртно наказание, затова искаме доживотен затвор без право на замяна, ако е възможно, в противен случай - доживотен затвор", каза Борислав Павлов.

"В случая трябва да променим законите, защото убиецът си е убиец. Особено, когато е направено по хладнокръвен начин. Това е замислено и всеки трябва да си понесе последствията", коментира Стефани Тасева.

Ножът, с който е убит Ангел, все още не е открит.

"Направено е всичко възможно да се открие ножът, с който е извършено убийството, но въпреки неуморната работа на полицейските органи, не го намерихме", обясни Георги Кацаров – прокурор.

"Съжалявам" бяха единствените думи, които Райчев каза в съдебната зала. На разпоредителното заседание бе и майка му – Гергана Михайлова, която първоначално бе негов защитник, а в последствие беше заличена като такава, тъй като е била разпитвана и като свидетел. Съдът не уважи искането на адвоката му за изменение на мярката в по-лека – домашен арест.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Виктория Азаренка се класира за четвъртфиналите на турнира от сериите WTA 500 в Берлин
Виктория Азаренка се класира за четвъртфиналите на турнира от сериите WTA 500 в Берлин
Арестуваха кмета на с. Войнягово - продал камината на пенсионерския клуб
Арестуваха кмета на с. Войнягово - продал камината на пенсионерския клуб