НОВИНИ

Близо 4 промила: Арестуваха пиян мъж, блъснал автомобила си в дърво

Карина Караньотова
от Карина Караньотова
20:27, 21.09.2023
Чете се за: 03:05 мин.
У нас
Слушай новината

Полицията арестува мъртво пиян мъж, блъснал автомобила си в дърво в столичния квартал "Слатина". Пробата му показала близо 4 промила алкохол. След ареста става ясно, че мъжът вече е осъждан за много тежко пътно произшествие.

Пияните и дрогираните шофьори ще бъдат съдени за умишлено престъпление, ако причинят смърт

На 19 септември Александър Ангелов и Александър Неделков получават сигнал, че автомобил се движи несигурно и неадекватно.

"И се блъснал в дънер на дърво, той ни подаде автомобила и посоката и ние за щастие бяхме в близост", обясни Александър Неделков от Първо районно управление.

45-годишният мъж е спрян и проверен от полицията на ул. "Роглец". Това е малка вътрешноквартална улица в квартал "Слатина".

"Водачът беше във видимо неадекватно състояния, говореше несвързано, заваляше се, падна два пъти до автомобила, ние му помогнахме да стане", каза Александър Ангелов от Първо районно управление СДВР.

"В моята кариера, която е 3-годишна, за първи път ми се случва такава проба", допълни неговият колега.

Мъжът е отказал да даде кръвна проба. Така отчетените 3,89 с дрегер ще се използват за доказателство пред съда. Заплашва го затвор. Прокуратурата ще иска постоянното му задържане. Автомобилът му е конфискуван, той не е нито скъп, нито мощен. Мъжът е осъждан за тежко пътно произшествие и реабилитиран.

Денков: Проблем е бавното излизане на експертизи при борбата с дрогирани и пияни шофьори

Обрат по друг случай с шофиране след употреба на алкохол. Водещата Биляна Василева, по-известна като Биби Пандора, преспа преди месец в килия на Второ районно управление, след като дрегерът отчете 2,4 промила, колата й беше конфискувана. Днес излезе кръвната й проба, която е отрицателна.

"Не бях яла и спала и като измих зъбите с някои неща и оттам нещо може да е дало ефект. Ако бях платила кръвната проба, нямаше да вдигам толкова много сеир, че ме е страх да не ми сменят кръвната проба", коментира Биляна Василева.

Делото срещу Пандора е прекратено, а колата ще ѝ бъде върната. Водещата ще заведе дело за уронване на престижа и пропуснати ползи.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Биляна Дудова загуби битката за бронза на световното първенство по борба
Биляна Дудова загуби битката за бронза на световното първенство по борба
Почина журналистът Александър Късметски
Почина журналистът Александър Късметски