НОВИНИ

БНТ е телевизията с най-високо доверие у нас според института "Ройтерс"

bnt avatar logo
от БНТ новини
13:15, 14.06.2023
Чете се за: 00:37 мин.
У нас
Снимка: БГНЕС/Архив
Слушай новината

Българската национална телевизия е медията с най-високо доверие сред гражданите, според тазгодишния доклад на Института за изследване на журналистиката "Ройтерс" към Оксфордския университет. Според проучването, 59% от българите се доверяват на новините на БНТ. 21% от анкетираните нямат мнение, а 20% са изразили недоверие.

С 59% доверие се ползва и Българското национално радио. 73% от българите избират да се информират най-често онлайн, включително от социални мрежи, а 63% - от телевизията. Едва 12% са посочили пресата като свой основен източник на новини.

Според института "Ройтерс" доверието в България спрямо медиите се е понижило в изминалата година, като сега страната ни заема 41-о място от общо 46 изследвани пазари. Припомня се и че за последните две години страната ни е била на предсрочни парламентарни избори 5 пъти и се посочва, че политическата нестабилност е дала отражение и върху медиите. Твърди се още, че за разлика от повечето страни от ЕС, България е отчела икономически растеж след началото на войната - 3%, които според "Ройтерс" се дължат на износа на муниции.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Датчанин ще ръководи мача Литва - България от европейските квалификации по футбол
Датчанин ще ръководи мача Литва - България от европейските квалификации по футбол
Откриха нива с канабис при спецоперация в петричко село
Откриха нива с канабис при спецоперация в петричко село