НОВИНИ

Слънчево време днес, задават се нови валежи

bnt avatar logo
от БНТ
13:03, 14.06.2023
Чете се за: 02:15 мин.
У нас
Слушай новината

Предимно слънчево ще бъде днес, с максимални температури между 23° и 28°, в София - около 23°. Повече облаци ще има над западната половина от страната, където се очакват и превалявания и гръмотевици, по-значителни в областите Враца и Монтана.

През нощта на отделни места валежите временно ще спрат, с изключение на крайните северозападни райони, където ще продължи да вали. Утре валежи и гръмотевици се очакват отново предимно над Западна България. Главно в планинските райони там след обяд явленията ще са интензивни и значителни по количество.

Слънчево и топло ще се задържи над източните райони. Максималните температури ще са между 26° и 31°, по-ниски в Северозападна България и по Черноморието - между 22° и 25°; в София - около 22°.

Облачно ще е времето и в масивите от Западна и Централна България. На много места ще има интензивни краткотрайни и значителни по количество валежи, придружени от гръмотевици. Ще духа слаб до умерен вятър от юг-югоизток.

По Черноморието облачността ще е разкъсана, след обяд до слънчево време. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-югоизток. Максималните температури ще са 22°-25°. Температурата на морската вода е 20°-22°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

През нощта срещу петък и в петък валежите в Западна България ще продължат и ще се усилят, като в Северозападна България и планинските райони се очакват значителни количества. Температурите ще са в широки граници: от 18°-20° в Западна България до 28°-30° в Източна.

През почивните дни и в източните райони ще има валежи и гръмотевици. Остава и опасността от градушки.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
БФС раздаде по 60 топки на клубовете от Първа лига за новия сезон
БФС раздаде по 60 топки на клубовете от Първа лига за новия сезон
Откриха голямо количество хранителни продукти с изтекъл срок на годност в магазин в Шумен
Откриха голямо количество хранителни продукти с изтекъл срок на годност в магазин в Шумен