НОВИНИ

Боби Михайлов след конгреса: Знам, че не се радвате, но съм президент

Борислав Михайлов
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
20:38, 12.10.2021
Чете се за: 04:15 мин.
Спорт
Слушай новината

Новоизбраният президент на Българския футболен съюз Борислав Михайлов сподели, че ще направи много промени в родния футбол.

След конгреса той отказа да коментира казуса, който Димитър Бербатов повдигна, за неосъществения балотаж за избор на президент, заради тълкуването на Устава.

„Знам, че не се радвате, но аз съм избран за президент“, започна Борислав Михайлов, обръщайки се към медиите.

„Повече няма да коментирам техните изявления (на Димитър Бербатов и неговия екип - бел. ред.). През последните 6 месеца интерпретираха Устава както си решат. Изборът е ясен, делегатите се прибраха, аз съм президент. Ако бях победил с 300 гласа, пак щеше да е същото. Някакви по-интересни въпроси, ако искате“, каза още Борислав Михайлов.

Досегашният президент на БФС, който беше избран за пети мандат, заяви, че медиите са имали необходимото, за да отразят конгреса. Той обяви, че никъде по света не се излъчват заседанията на футболните централи при избор на ново ръководство.

В медийния център в НДК бяха осигурени монитори, които бяха само с картина, без звук.

„Никакво медийно затъмнение, никъде не се излъчва в залата на журналистите звук. Има картина. Това не пречи, вие се заяждате. Говорете за хората, които са ме избрали пак, а не за такива технически причини“, категоричен беше новият-стар президент на централата.

„Цялата тази агресивна кампания по всички медии до последния момент... Всякакви неща метнати в публичното пространство, огромни лъжи, недоказани, от хора, които са били в управлението, е недостойно. Това беше най-нервният конгрес, на който съм присъствал. Важното за мен е, че хората ме избраха. Аз ще докажа, че не съм ги подвел“, каза още Михайлов.

„За първи път, тук, и нашите гости от УЕФА и ФИФА казаха, че не са присъствали през живота си на толкова демократичен конгрес. От екипа на Бербатов обикаляха тук да броят гласове, без да са делегати. Всичко беше дадено, за да се види, че изборът е чист. За пети път в България ме избират за президент, делегатите, които са излъчени. Няма никакво значение дали е с 80% или с 10 гласа. Това означава, че въпреки лансираната кампания на Бербатов, така че съм горд, щастлив от днешния избор на делегатите“, каза още Михайлов.

Новият президент на БФС се зарече, че хората скоро ще видят промени в българския футбол, както и в администрацията на централата.

„Ще направя много промени и хората ще ги видят. Така или иначе за мен са гласували достатъчно, за да бъда избран за президент на първи тур. Имахме късмет, че от вдругиден се спират подобни мероприятия, какво щяхме да правим. Перфектно организиран конгрес по време на пандемия. Това е в бъдеще време кога ще е следващият конгрес“, каза още Михайлов.

„Ще има големи промени в администрацията на БФС, в двете централи на София и по областите, както и промени, които съм казал в моите интервюта и тези 15-20 дни преди конгреса. Ще има големи промени, ще видите“, завърши Борислав Михайлов, допълвайки, че има мач на националния отбор по футбол.

„Трикольорите“ се изправят тази вечер срещу Северна Ирландия. Мачът е от 21.45 часа по БНТ.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Четири нови имена влизат в Изпълкома на БФС
Четири нови имена влизат в Изпълкома на БФС
Финансовото министерство отчита ръст на БВП, потреблението и инвестициите
Финансовото министерство отчита ръст на БВП, потреблението и инвестициите