НОВИНИ

Бойко Борисов: Бизнесът на Божков го взехме в полза на държавата

bnt avatar logo
от БНТ
21:32, 05.06.2020
Чете се за: 01:16 мин.
Политика

Бизнесът на Божков го взехме в полза на държавата. Аз говоря само с факти. Една стотинка не съм взимал от този човек, получил съм само една пура.

Така премиерът Бойко Борисов отговори на анимациите във Фейсбук на обвиняемия Васил Божков, според които премиерът и подставени лица са искали милиони като такса съпорт, както и част от бизнеса му.

"От времето, когато аз бях главен секретар, аз не се обяснявам на всички хора с обвинение, защото той няма как да те обича, когато е беглец с червена бюлетина на Интерпол и 18 повдигнати обвинения", категоричен бе премиерът.

"Той ме карикатури, но парите си дойдоха при народа, не плащат толкова и няма да плащат толкова. Хазартът - защо да не е за българския спорт, защо да не е за българските спортисти. Сега стана, преди 10 години това не ни е било приоритет", допълни още Борисов.

Премиерът беше категоричен, че не е получавал пари от Божков.

"Как ще получа пари от Божков? От Божков съм получил една пура и то в централата на ГЕРБ", каза Борисов. Обеща обаче и той да "прави комикси", но чака, защото, докато е премиер не може да говори.

"Ако кажеш истината - и казват, че нарушаваш свободата на словото, или той се кара на журналистите. Ще дойде моето време, когато аз ще правя комикси, ще правя карикатури, ще ги посочвам с пръст. Аз няма да съм вечно премиер. Ще си изкарам мандата и ще се занимавам с това нещо.

Ако някой е взимал пари - аз се заклевам във всичко свято, защото съм вярващ - една стотинка, един лев, едно евро не съм взимал от този човек. Ако някъде може да ми се търси вина е, че съм помагал на футбола, защото той беше в колапс", допълни Борисов.

Премиерът отрече да е намествал закони в полза на частен бизнес и това може да се проследи.

"Закон не е променян в услуга на когото и да е било", каза той.

Борисов уточни, че през всичките тези години са имали нормални отношения с Божков и той не е забранявал на никого от правителството да се вижда с бизнесмена, но срещите никога не са били в негова полза.

Борисов попита защо години отношенията са нормални и в момент, когато се появяват нови политически проекти, Божков е започнал с обвиненията към ГЕРБ, правителството и самия Борисов.

Вижте цялото интервю с премиера Борисов в "Панорама" във видеото

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Доц. Кунчев за "Панорама": Имаме готовност да върнем мерките, ако ситуацията се промени
Доц. Кунчев за "Панорама": Имаме готовност да върнем мерките, ако ситуацията се промени
Борисов пред "Панорама": От кризата излязохме по-бедни, но живи и здрави
Борисов пред "Панорама": От кризата излязохме по-бедни, но живи и здрави