НОВИНИ

Бойко Борисов обяви, че няма да се откаже от имунитета си и няма имот в Барселона

Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
08:53, 31.05.2023
6523
Чете се за: 02:12 мин.
У нас
Слушай новината

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви, че не притежава имот в Испания. Коментарът му дойде след като вчера прокуратурата поиска имунитета му заради разследване по казуса "Барселонагейт". Той беше категоричен, че няма да се откаже от имунитета си и разчита атаките срещу него и ПП-ДБ като опит да се провали съставянето на правителство.

"Трябва да си сляп да не виждаш какво се случва. Вчера ли министърът разбра за мъртвите души? Защо вчера поискаха моя имунитет? Целта е да няма правителство. Трябва да има правителство с нормално мнозинство. Днес ще се видим пак с ПП и ДБ, защото хаосът е огромен. Съдебната реформа си има цена. Ние приехме закона за контрол на главния прокурор и започнаха атаката по партията на промяната - изтече записът", каза Борисов.

Според него изтичането на записа от Националното заседание на "Продължаваме промяната" не е случайно.

"Кога някой си е давал имунитета и му е назначавана охрана? Трябва да погледнем и от тази гледна точка", попита Борисов.

Борисов изтъкна, че няма притеснения за разследването "Барселонагейт".

"Хаосът в държавата е толкава голям вече, особено при липсата на бюджет. Това, което се случва на Балканите - на 400 км се пребиват в Косово, канселират се срещи на президенти в Европа, войната в Украйна е смазваща. Нямам притеснение по въпроса - никакво - не съм имал, нямам и няма да имам никакъв имот в Испания, какво повече да отговоря?"

Когато има споделена отговорност, трябва да се предложи такъв състав на МС, който да успокоява и да гради доверие и в двете формации, каза още Борисов.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Протест в подкрепа на президента Румен Радев се провежда пред северния вход на Народното събрание
Протест в подкрепа на президента Румен Радев се провежда пред северния вход на Народното събрание
Костадинов: Единственият вариант е нови избори
Костадинов: Единственият вариант е нови избори