НОВИНИ

Борбата с пожара в Рила продължава вече 11 дни

Снимка:
bnt avatar logo
от БНТ
07:32, 03.09.2024
Чете се за: 01:27 мин.
У нас
Слушай новината

11 дни продължава гасенето на пожара в Рила, под Черни връх. Територията, на която се е развила огнената стихия, е обхванала над 60 декара. Пилот на малък самолет пръв е подал сигнал за бедствието в планината.

Природата не помогна за гасенето на пожара в Рила. Според директора на горското стопанство отнема четири часа, за да се качат до част от огнищата в района на пожара. В момента над 20 души от пожарната и служители на НП Рила в местността Байрямица под Черни връх - те се опитват да изгасят последните огнища.

Има и доброволци, които помагат с летателни апарати- Петьо Кюркчийски е един от тях. Вчера той е открил нови огнища и е подал сигнали до огнеборците.

"Облитах района и забелязах дим горе, който не се виждаше последните три-четири дни - имахме надежда, че дъждът е помогнал, но не се оказа съвсем така. Моята задача днес е да облетя района с монтирана камера на крилото на самолет и да направя заснемане, което да спомогне да откриването на евентуални нови огнища, а и за оценка на щетите от самия пожар".

Вижте още в прякото включване на Слави Илиев

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Протест в Унгария заради уволнението на училищен директор, неспазил забраната за телефони
Протест в Унгария заради уволнението на училищен директор, неспазил забраната за телефони