НОВИНИ

Борислав Попов пред БНТ: Никой не го е страх от протести, не се отказваме от публиката

Изпълнителният директор на БФС е категоричен, че от футболната централа не възпират публиката да подкрепя мъжкия национален отбор по футбол

борислав попов бнт никой страх протести отказваме публиката
Снимка: БНТ
bnt avatar logo
от БНТ
18:27, 14.11.2023
Чете се за: 02:47 мин.
Спорт
Слушай новината

Изпълнителният директор на Българския футболен съюз (БФС) Борислав Попов е категоричен, че от футболната централа не възпират публиката да подкрепя мъжкия национален отбор по футбол и не се страхуват от предстоящите протести.

Унгарската футболна федерация определи поведението на БФС като несериозно и неспортсменско. Борислав Попов не смята, че обвиненията са оправдани.

"Причината за тези проблеми не е в БФС. Със сегашната федерация поддържаме добри контакти. След няколко срещи с органите на реда и получина писмена препоръка с писмено изложение ние уведомихме УЕФА за ситуацията. УЕФА препоръча да играем в Пловдив. УЕФА направи анализ на риска по документите, изпратени от БФС и реши мача да се играе пред закрити врати", сподели той.

Изпълнителният директор на БФС се надява протестите да се проведат по установените от закона правила.

"Полицията е тази, която писа и анализира предстоящите опасности. Нашето мнение, че мачът следва да бъде преместен в друг град. Становището на столичната дирекция е, че вече имат сили да проведат мероприятие и вече гарантират спокойно провеждане на футболната среща. Никой не го е страх от протести. Те са част от демократичните ценности и трябва да се подкрепят, когато се провеждат под установените от закона правила и норми. Не се отказваме доброволно от публиката. Отговорността е на УЕФА", допълни той.

По-рано днес Борислав Попов посети срещата между представители на БФС и изключените клубове от системата. Със свои думи той обясни случилото се на срещата.

"На срещата си казахме много истини. И двете страни имат своя истина. Разговорът протече при високо емоционално напрежение. Единствените две жени, които присъстваха, бяха обидени и напуснаха срещата. Министърът предложи решение, което ще бъде изпратено до БФС. Предложението е да се направи независим юридически одит за изключването на тези клубове", поясни той.

Вижте цялото интервю във видеото.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ген. Съби Събев: Мотивите за вота на недоверие са неоснователни
Ген. Съби Събев: Мотивите за вота на недоверие са неоснователни
БСП няма да подкрепи Борис Бонев за председател на СОС
БСП няма да подкрепи Борис Бонев за председател на СОС