НОВИНИ

Жестока агресия: Момиче бие момче със специални потребности в пернишко училище

Районната прокуратура в Перник се самосезира

Зоя Велинова
от Зоя Велинова
18:18, 14.11.2023
Чете се за: 03:45 мин.
У нас
Слушай новината

Качен в социалните мрежи видеоклип как момиче тормози и бие момче със специални потребности в пернишко училище провокира остри коментари и гневни реакции. Районната прокуратура в Перник се самосезира.

Кметът на града се срещна с битото момче и баща му и заяви, че ще бъдат взети решителни мерки. Момичета от видеото вече са преместени в други училища.

Видеоклипът е публикуван в социалните мрежи от лелята на битото момче. Направен е в неделя и в него се вижда как момчето е удряно многократно от момиче, което му казва "гледай ме в очите" и го кара да си свали ръцете, за да не ѝ пречи да го удря.

Момчето плаче, а до него друго момиче наблюдава побоя и се смее. Под видеото лелята пише, че е потресена. Твърди, че това не се случва за първи път и се надява виновните да бъдат наказани.

Децата от видеоклипа са ученици в различни училища. Побоят е станал извън тях в центъра на града и затова директорите отказаха коментар. Срещнахме се обаче с бития Илиян и баща му, който разказа, че познава момичето от клипа от малка и е потресен от видяното.

"Получих от класната клипчето. Класната е разбрала от съученици на Илиян, че са го били три момчета и три момичета и са разпространили клипчето на съученици на Илиян. А те са изпратили клипчето на класната. Това се случва за втори път. Очаквам закрила", коментира Петър Анестев.

Самият Илиян не коментира случката, но видяхме синините около очите му след побоя. Той и баща му днес се срещнаха с кмета на Перник, който им обеща, че няма да търпи подобно поведение и иска наказания. Владимиров заяви това и на среща с директорите на гимназията, където учи Илиян.

"Никой не знае какво е предизвикало такава агресия, но каквото и да я е предизвикало няма оправдание такова нещо да бъде извършено особено върху момче със специфични образователни потребности. Тук трябва да има радикални мерки, за да може такъв тип поведение да не се търпи в нашия град и да не се случва отново. Ще следя случая много отблизо", заяви кметът на Перник Станислав Владимиров.

Видеото предизвика и гневната реакция на перничани.

От полицията в Перник съобщиха, че всички участници в скандалното видео са разпознати, родителите им са уведомени и по случая е започнало разследване.

Двете момичета от клипа вече са преместени в други училища. Ученичката, която бие момчето, дори сама е сменила училището си с друго в друг град преди да излезе решение за преместването ѝ.

Вижте още в репортажа на Зоя Велинова.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
БСП няма да подкрепи Борис Бонев за председател на СОС
БСП няма да подкрепи Борис Бонев за председател на СОС
Димитър Илиев: Медиатор сме и ще изберем кантора за независим одит в спора между БФС и клубовете
Димитър Илиев: Медиатор сме и ще изберем кантора за независим одит в спора между БФС и клубовете