НОВИНИ

Николай Денков вижда във вота на недоверие възможност за правителството да покаже свършеното

Ирина Цонева
от Ирина Цонева
15:47, 14.11.2023 (обновена)
Чете се за: 02:50 мин.
У нас
Слушай новината

Вотът на недоверие, който парламентът ще обсъжда утре, е добра възможност на правителството да разкаже на хората какво е направено по развитието на системата на отбраната и националната сигурност.

Това коментира премиерът Николай Денков.

"Много процеси се движат успоредно, някои от тях и с доста средства и обществото трябва да знае какво се случва. Разбира се, готови сме да чуем всякакви критики, стига да се основават на факти, а не на измислици", посочи Денков.

Днес министър-председателят се срещна с новоизбрания кмет и коментира бъдещето на сглобките на общинско ниво.

Премиерът е на мнение, че сглобката на национално ниво няма как да се проектира във всяка една община, защото те са много различни. Денков обаче даде важен съвет на новия столичен кмет:

"Не затваряйте възможности, защото в един момент може да се окаже, че единствените възможности са тези, които сте казали, че не може да се реализират. Това нещо го живяхме в НС и затова моят съвет е да не се прибързва със затваряне на опции, които след това могат да се окажат полезни."

Васил Терзиев пък обяви, че планира срещи с представителите на всички партии в Столичния общински съвет, а целта е да се намали напрежението там. Той отрече да се правят договорки за персонални назначения срещу подкрепа, но предупреди, че може да има сериозен блокаж на работата на общината, ако не бъде избран председател на съвета.

"Има три месеца, в които трябва да бъде избран председател на СОС. Ако това нещо не се случи, трябва да се проведат нови избори за Общински съвет. Силно се надявам това нещо да не случи, защото това значи пълен, не пълен, но много сериозен блокаж на работата на Столична община. И много трудно бихме работили, знаете трябва да се приеме бюджет. Това е в областта на Общинския съвет и за града не би било хубаво, ако не се постигне до политическо съгласие", обяви Васил Терзиев - кмет на Столична община.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Мярката на шофьора, убил Ферарио Спасов, засега не може да бъде променяна, заявиха от прокуратурата в Ловеч
Мярката на шофьора, убил Ферарио Спасов, засега не може да бъде променяна, заявиха от прокуратурата в Ловеч
Осигуряват допълнителни психолози след агресията над ученик в Перник
Осигуряват допълнителни психолози след агресията над ученик в Перник