НОВИНИ

Борисов: Алексей Петров осигури логистиката за срещата ни с Кирил и Асен, но не е присъствал на нея

bnt avatar logo
от БНТ
10:52, 02.09.2023
Чете се за: 03:22 мин.
У нас
Слушай новината

Президентската институция има две основни задачи: Да обединява, и ако има критики - да критикува. С първата тя не се справя, а с втората - не знам какво е имал предвид просто Радев като е говорил за Алексей Петров, защото единственото, което казах - надявам се да спрат да надигат кокалите на Алексей Петров, е, че той осъществи логистиката. След арестите, и всичко останало между нас и ПП, физическата среща беше невъзможна. Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов при посещение на болница в Бургас.

Вижте и още във включването на Давид Сукнаров.

Алексей Петров осигури логистиката да можем да си говорим, като е важно да се каже, че той не е присъствал на срещата. Бяхме аз, Кирил и Асен. Той ме убеди да преглътна арестите и всичко, в името на държавата.

Дори и вчера казах, че Лена Бориславова и Атанасова, и останалите, съгласуваха черновата за КПКОНПИ, и ще вкараме този закон в НС. Ще ги приключим тази седмица, и отиваме към Конституцията.

Не вярвам президентът да се опитва да вкарва интрига с Петров, но той осъществи логистиката. 40 години сме се карали и били в спорта, отборът му бе създаден от шефа на ДС, срещу моя отбор. Още оттогава ми е битката с ДС, добави Борисов.

Сегашният зам.-министър на икономиката е сина на същия ръководител на ДС. Това са факти, не е критика, няма нищо лошо, че един човек, който вече го няма, е създал логистика, за да се отпочне разговора, защото той физически не можеше да се състои. Недялко Недялков - той го доведе в централата. Това не е тайна, провеждали сме срещи, говорихме си, - спекулацията, че това правителство се дължи на Алексей Петров, е спекулация. Той създаде логистиката това да се случи.

На тези срещи Алексей Петров или бащата на Кирил Петков, не са присъствали. Срещите са били аз, Кирил и Асен. Там договорихме, че ще намерим път да направим правителство.

Говорим си сега с Кирил Петков и Асен Василев. Петков е в САЩ, по телефона сега не си говорим, не обичам да говоря по телефона, уточни Борисов.

Депутатът от ДПС Делян Пеевски е участвал в срещите за съставяне на правителство на лидерско ниво, те държат на промяната в Конституцията заради съдебната реформа, допълни лидерът на ГЕРБ.

Ако ГЕРБ управляваше, заради случая в "Пирогов", при който съветник на министър Тагарев е искал да се изхвърли дете от противошокова зала, включително и министърът щеше да си е отишъл от поста, каза още Борисов.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Павел Маринов остава в БК Ямбол и през следващия сезон
Павел Маринов остава в БК Ямбол и през следващия сезон
Джокович възкръсна от 0:2 сета срещу сънародник и е в четвъртия кръг на US Open, американците също продължават напред
Джокович възкръсна от 0:2 сета срещу сънародник и е в четвъртия кръг на US Open, американците също продължават напред