НОВИНИ

Борисов: Целта на компроматите е да се стигне до предсрочни избори и служебен кабинет (ОБОБЩЕНИЕ)

Надежда Василева
от Надежда Василева
20:34, 17.06.2020
Чете се за: 01:50 мин.
У нас

На извънреден брифинг в централата на ГЕРБ, премиерът Бойко Борисов отговори на атаките от последните дни. Според него целта е да се стигне до предсрочни избори и служебен кабинет.

Премиерът отговори на атаките, като зад гърба му застанаха ключови фигури от ГЕРБ. Според Борисов целта е сваляне на кабинета.

Бойко Борисов, министър-председател: Нашите политически противници днес удариха дъното... То не бяха тоалетни, то не бяха спални, то не бяха манипулации. Кое наложи тази ярост? Само след няколко месеца идват избори. Някой иска служебно правителство. Защо? Защото през служебното правителство един милиард и кусур щяла да се насочат в друга посока.
Кога станахме неугодни - когато извадихме България от една орбита и я изпратихме директно с придобиване на новите самолети Ф-16 в истинската евроатлантическа общност. От тогава се роди омразата към нас.

Борисов предположи кой стои зад скандалите.

Бойко Борисов, министър-председател: Президентът Радев, БСП, Цветанов, Мая Манолова, Слави Трифонов. Оттам всички ДСБ-та по земните кълбета.

Според премиера атаките идват сега и защото България върви към влизане в Банковия съюз и чакалнята на еврозоната. И посочи, че е предупреждавал за компроматите.

Бойко Борисов, министър-председател: В учебниците на КГБ е записано - когато създадеш компромат, с който да отвратиш този, който го гледа. Може ли да ме снимат как спя и после да си махат снимката - с това показват, че всичко е нагласено и то преди една година е нагласено. Точно по евроизборите някъде. Дали мои съпартийци са го правили, дали как и що, оставям на прокуратурата да си разследва.Гол премиер спи. Навремето ме сравняваха с Чък Норис - аз не спя, аз не почивам. Нали уж съм най-пазен бе, така писахте. Що имам пистолет? Като имам пистолет имам наум, че някоя служба не ми мисли доброто. И точно от нейния полигон дойдоха най-големите заплахи - да си отива с добро. Децата се притесняват, внуците, ужас, сестра ми пише съобщение "жив ли си". Целта е да ни смачкат психически, след това ще ни посегнат и физически. Аз нито от Сретен Йосич се уплаших, нито от Божков ще се уплаша, нито от който и да е компромат. Притеснен съм, защото когато спя съм беззащитен.

И днес Борисов заяви, че записът на разговор, разпространен преди дни е фалшив и има подозрения кой го е направил.

Бойко Борисов, министър-председател: Опитаха се да пуснат компромат да ме скарат с Цвета, да си тръгне организацията с Цвета. Тя прекрасно знае колко я обичам и уважавам. Чували са много неща от мен, ама като я прегърна, целуна, прощава ми, щото знае, че го правя с душа. Всеки мой приятел да ви каже дали ме е видял да пия, камо ли да завалям така. Негодници такива. Тук свързвам много заплахите, които идват от държавния глава, от този, който трябва да е обединител на нацията. Този, който беше уличен. И сега да не е само той в калта, дай да ме вкарате и мен в калта.

Премиерът отправи и друго обвинение към държавния глава.

Бойко Борисов, министър-председател: Президентът Радев си позволява да вдига дрон и да ме снима. Идва ми на един метър от мен този дрон, може да носи взрив. 500 грама взрив и да ги пусне. И като кажа на охраната, че ще го сваля този дрон, той го прибира.

Борисов очаква прокуратурата да разследва скандалите.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Частично бедствено положение в община Ветрино след пороя
Частично бедствено положение в община Ветрино след пороя
Доброволци разчистват отломките от изгорялата от мълния къща в Каравелово
Доброволци разчистват отломките от изгорялата от мълния къща в Каравелово