НОВИНИ

Борисов: Комисията по ревизия е арбитражен съд между бизнесмени

борисов комисията ревизия арбитражен съд бизнесмени
bnt avatar logo
от БНТ
15:36, 11.05.2021
Чете се за: 03:17 мин.
Политика
Слушай новината

"Арбитражен съд между бизнесмени“. Така бившият премиер и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов определи заседанията на Комисията по ревизия на управлението, на които агробизнесмени направиха твърдения за рекет и корупция.

Борисов говори по време на националното събрание на ГЕРБ.

Той се ядоса на 4 - 5 свързани помежду си медии, наричайки ги „Гьобелсова пропаганда“.

„Пускат една лъжа, ретранслират. Една лъжа, повторена 100 пъти, за хората става истина. Ходи после се оправдавай“, посочи премиерът в оставка.

Според Борисов изборите са показали, че ГЕРБ не е за „изчегъртване“, а хората оценяват и виждат направеното.

„Сега искат от нас да надградим. Искат повече дигиталност, повече прозрачност, повече културни мероприятия, фестивали, спортни събития. Бях трогнат от отношението на европейските ми колеги. Нашето председателство на ЕС, то е българското, не е на Бойко, не е на Катя, всички считат, че е било от най-добрите. Може би единственото, на което до един всички лидери: президенти, канцлери, премиери на Европа, плюс Балканите, до един дойдоха в София. Нито един не ми отказа да дойде в София. Сверете, тези, които могат да четат, за следващите председателства. Дали има някъде, където са отишли до един. Затова ни направиха и тези компромати. Вие виждате какво става с тази комисия. Все едно арбитражен съд между бизнесмени, спорят за договори“, каза той, цитиран от "Фокус".

Делегатите на националното събрание на ГЕРБ одобриха предложението на Борисов от постовете да бъдат освободени двамата дългогодишни заместник-председатели на партията Йорданка Фандъкова и Димитър Николов, а на тяхно място избраха Томислав Дончев и Даниел Митов.

Томислав Дончев и Даниел Митов са новите заместници на Борисов в ГЕРБ

„Загубиха се месеци наред, без да имаме управление“, коментира Борисов днешната политическа ситуация и отправи обещание към избирателите, ако ГЕРБ участват в следващо правителство да работи много усилено за електронното управление на страната и справянето с раздутата администрация.

„Ако хората изберат нас, премахваме гишетата“, каза Борисов.

Той припомни, че ролята на служебното правителството на Румен Радев ще бъде да организира честни избори и подчерта: „Дано не допусне хакерите да направят някоя беля през машините“.

Борисов изброи още някои от постиженията на правителството в края на своя мандат и пожела успех на всички свои съпартийци на задаващите се предсрочни парламентарни избори на 11 юли.

Гледайте националното събрание на ГЕРБ ТУК

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Петима спорят за футболист №1 на Франция
Петима спорят за футболист №1 на Франция
Сбогуваме се с Ваня Костова
Сбогуваме се с Ваня Костова