НОВИНИ

Борисов: Не съм получил меморандума от ПП-ДБ, ГЕРБ не се отказва от Външно

Вера Александрова
от Вера Александрова
09:51, 21.02.2024
Чете се за: 02:05 мин.
У нас
Снимка: БТА
Слушай новината

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов не е получил меморандума на ПП-ДБ. От първите няколко изречения, които му прочела Мария Габриел, разбрал, че избори 2 в 1 са логичен завършек на некоалицията, каза той пред журналисти в парламента. Определи предложенията в него като неприемливи. ГЕРБ-СДС не се отказват от Външно министерство.

"Аз не съм получил никакъв меморандум. Един такъв документ трябва да се погледне правно как стои, отговаря ли на Конституцията, на правилата, на правилника на парламента. Ние не сме получили никакъв меморандум. Аз не съм го чел, защото го нямам. Не знам каква е тази незряла политическа практика. Затова подобен подход е незрял. Подобен документ се изготвя от работни комисии и когато е готов отива за подпис. Мария Габриел по телефона ми прочете първите няколко изречения, спрях я, защото нататък не ме интересува. Постът външен министър е единственото министерство, за което ГЕРБ направи компромис, всички останали министри са техни", каза Бойко Борисов.

Според председателя на ПГ на ДПС Делян Пеевски от меморандума на ПП-ДБ се виждало, че искат да си "делнат" държавата. ДПС няма да участва в това.

"Виждам, че някой иска да си делне държавата по един много екзотичен начин. Видяхме, че колегите обичат да се бутат в регулаторите", коментира Пеевски. За мен е абсурдно в някакъв меморандум да има желание за подялба на съдебната власт, антикорупционни агенции, съдебна власт. Това е нечувано за мен", каза още Пеевски.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
В делкане няма да участваме, каза Делян Пеевски
В делкане няма да участваме, каза Делян Пеевски
Шави: Не играем, за да затворим устите на критиците, а за нашите фенове
Шави: Не играем, за да затворим устите на критиците, а за нашите фенове