НОВИНИ

Борисов: Ще представим проектокабинет и веднага ще върнем мандата

Александър Марков
от Александър Марков
12:09, 11.08.2021 (обновена)
5028
Чете се за: 02:15 мин.
Политика
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

Ако дойде нашият ред да получим мандат, ще предложим на парламентарната група Дани Митов премиер и ще представим отпред пред президентството състав на кабинет, за да могат хората да сравняват това, което предлагаме ние, и веднага ще върнем мандата, така като сме заявили. Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на брифинг в централата на партията.

"Искаме да стоим много далече от всичко, което се случва в българската политика в този момент. Когато започва една предизборна кампания, партиите слагат на плакатите си слоган. Както тук пише: "Ред в хаоса" - това е на ГЕРБ-СДС", продължи Борисов.

Според него "моделът Борисов" означава - "лидерът на Балканите - България, уважавана от всички, всички мероприятия се провеждаха само в София, икономически растеж, в първата двойка и тройка на финансова стабилност, проекта в ЕБС и чакалнята на еврозоната, мащабни във всички посоки инфраструктурни проекти, рекордни ръстове в земеделието, в IT сектора, в автомобилния клъстер и мога още много да говоря за този модел".

"Демократична България" са казали свобода, имат я, направиха конституционна криза, ДПС не могат да изберат правителство, дори не искам да ги коментирам", заяви Борисов.

Относно ковид вълната Борисов каза, че в Русия положителните проби са 21 000, Турция - 26 000, Гърция - 4181, България - 800.

"Ние отворихме ресторантите месеци преди нашите съседи и затова всичко работеше и ако бяхме продължили, досега щяхме да имаме", каза Борисов.

"С тая провалена ваксинация ни очаква тежка ситуация. И тези, които говорят за трети избори, трябва да си понесат отговорността", продължи той.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Президентът няма да пристъпи към следващ ход, докато няма категорична позиция от НС, обясни проф. Емилия Друмева
Президентът няма да пристъпи към следващ ход, докато няма категорична позиция от НС, обясни проф. Емилия Друмева
Парламентарна рулетка: Какво следва след решението на "Има такъв народ"?
Парламентарна рулетка: Какво следва след решението на "Има такъв народ"?