НОВИНИ

Борисов: Ясен е кандидатът за президент на ГЕРБ

bnt avatar logo
от БНТ
12:11, 18.09.2021 (обновена)
21189
Чете се за: 02:55 мин.
Политика
Слушай новината

Кандидатът на ГЕРБ за президент е ясен и е известно лице. Това каза Бойко Борисов, но отказа да обяви името му. Лидерът на ГЕРБ отправи критики към президента Румен Радев и към служебното правителство по отношение на изборното законодателство, инвестициите, Плана за възстановяване и развитие и политиката, която водят. Борисов коментира актуалните теми при посещение на археологическите разкопки в Солницата край Провадия.

На предстоящите избори Бойко Борисов няма да се кандидатира. А кого ще изберат за президентската надпревара Борисов не пожела да каже, въпреки че вече кандидатът е ясен. Това няма бъде Йорданка Фандъкова, каза Борисов.

"Няколко имена се спрегнаха, без дори да сме говорили с тях. И Балтов го изчегъртаха мигновено. На Даниел Вълчев изкараха жена му какво говорела за мен навсякъде. За мен е важно, че все повече хора се осъзнават. Виждат направеното. Виждат, че не сме яли 2009 година хора", заяви председателят на ГЕРБ Бойко Борисов.

Той допълни, че вече има доказателства, че Кирил Петков е предлагал да купи партии за новия си проект.

"На "Екогласност" председателят ги е записал, когато Кирил Петков отива и му предлага пари да му купи партията и да влезе в ръководството. Но има флашки, които са по медиите и в самото БСП как казва, че Кирил Петков, когато е предлагал да му купи партията, е казал, че е по поръчение на Румен Радев", допълни Бойко Борисов.

Според Борисов с актуализацията на бюджета се е доказало, че партията е управлявала добре и е оставила много пари в хазната, с които са актуализирали бюджета и не се е наложило да се вземат заеми. И отправи призив към политическите партии.

"Затова е най-важното сега да намерят партиите смирение, да не се занимаваме кой е лидер на дадена партия. Това е без значение, освен за самата партия, а да помислим как с общи усилия да предотвратим катастрофата или публично известното като Жан Виденовата зима, сега ще е Румен Радевата", каза Бойко Борисов.

Той коментира още, че правителството води антиваксърска кампания, а вече 10-и ден държим първо място по починали от коронавирус.

Репортер: Нора Бочева

Вижте цялото му изказване тук:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Хебър удари националния тим на Бахрейн в контрола
Хебър удари националния тим на Бахрейн в контрола
Разкриха заплатата на Меси в ПСЖ
Разкриха заплатата на Меси в ПСЖ