НОВИНИ

Боряна Калейн поведе в многобоя на Световната купа в София

Боряна Калейн
Снимка: БФХГ, Анна Недкова
bnt avatar logo
от БНТ
16:30, 08.04.2022
Чете се за: 02:55 мин.
Спорт
Слушай новината

Българската представителка Боряна Калейн поведе във временното класиране за многобоя на Световната купа по художествена гимнастика в София. Състезателката на Марияна Василева изигра много силни две съчетания с топка и обръч и заслужено събра най-висок общ бал.

На топка Боряна Калейн беше оценена с 31.150 точки, а на обръч 32.950 точки. Сборът от двете композиции (64.100 точки) ѝ осигури лидерската позиция, както и класиране за финалите на тези два уреда в неделя.

Другата ни представителка на турнира в индивидуалната надпревара Стилияна Николова е на временното 3-о място след първия състезателен ден. Тя допусна груба грешка на топка с изпускане на уред извън килима, като завърши съчетанието с резервен уред. За изпълнението си получи 27.650 точки. На обръч Стилияна Николова беше оценена с 32.000 точки за чисто изпълнена композиция.

София Рафаели от Италия е на второ място във временното подреждане с общ сбор от 59.650 точки, а на четвърто е нейната съотборничка Милена Балтасари, която допусна неточности.

„Доволна съм от това, което показах, смятам, че на този етап е достатъчно. До Световното първенство има много да надграждаме. Имаше много неща, които не успях да направя по перфектния начин, но няма да стане от днес за утре. Според мен този правилник е крачка напред към нещо по-добро“, сподели Боряна Калейн след днешния състезателен ден.

Състезанието в индивидуалната надпревара ще продължи в събота, 9 април, със съчетанията с бухалки и лента.

Боряна Калейн се класира за финалите на топка и обръч, а Стилияна Николова на обръч.

В събота надпреварата започва в 11.00 часа. Калейн и Николова са в потока от 15.15 часа. От 16.50 часа ансамблите ще изиграят второто си съчетание за многобоя с три ленти и две топки.

Двете състезателки от Украйна Виктория Оноприенко и Полина Карика допуснаха неточности, но въпреки това получиха огромна подкрепа от българската публика. Състезателките от Русия и Беларус пропускат надпреварата заради забрана от Международната федерация по гимнастика (ФИГ) за участие на международни турнири, като санкция военните действия в Украйна.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Реформират Националния съвет за сътрудничество по етническите и интеграционните въпроси
Реформират Националния съвет за сътрудничество по етническите и интеграционните въпроси
Русия обяви двама български дипломати за персона нон грата
Русия обяви двама български дипломати за персона нон грата