НОВИНИ

Боряна Калейн с номинация за гимнастичка на 2021 година

Боряна Калейн
Снимка: БНТ
bnt avatar logo
от БНТ
11:51, 12.02.2022
Чете се за: 01:32 мин.
Спорт
Слушай новината

Българската национална състезателка по художествена гимнастика Боряна Калейн е номинирана от Европейска централа по гимнастика (UEG) за гимнастичка на 2021 година, информират от родната федерация.

Престижната номинация е присъдена на грацията за спечеления сребърен медал в многобоя на Европейското първенство във Варна през 2021 г. Тя обаче ще се бори с още четири момичета за първата позиция – Линой Ашрам, София Рафаели, Алина Харнаско и Дина Аверина.

Гласуването се провежда онлайн на сайта на UEG.

В публикацията, чрез която от Европейската централа представят нашата гимнастичка, са: "С прекрасното си изпълнение в последното си съчетание в борбата за многобоя - композицията на бухалки Боряна игра блестящо и с получената оценка от 27.950 т. 20-годишната Боряна Калейн изпревари с три десети трикратната световна шампионка Дина Аверина и грабна сребърния медал в многобоя. Любимката на публиката Боряна Калейн накара залата във Варна да избухне в аплодисменти, а медалът на европейската вицешампионка Боряна Калейн е първият медал за България от многобой на Европейско първенство след победата на Мария Петрова през 1994г от Европейското първенство в Солун!"

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
След репортажа на БНТ: Тръгна проверка за ракията, открита в бутилирана минерална вода в Пловдив
След репортажа на БНТ: Тръгна проверка за ракията, открита в бутилирана минерална вода в Пловдив
ВМРО избира ново ръководство на извънреден конгрес
ВМРО избира ново ръководство на извънреден конгрес