НОВИНИ

Боряна Калейн, Стилияна Николова и ансамбълът за жени ще участват на Световната купа по художествена гимнастика в София

Надпреварата в "Арена София" ще се проведе в периода 12-14 април

боряна калейн стилияна николова ансамбълът жени участват световната купа художествена гимнастика софия
bnt avatar logo
от БНТ
20:36, 18.03.2024
Чете се за: 02:02 мин.
Спорт
Слушай новината

Боряна Калейн, Стилияна Николова и ансамбълът за жени ще представят България на Световната купа по художествена гимнастика в София. Това стана ясно от поименните заявки за надпреварата в столицата, която ще се проведе в "Арена София" от 12 до 14 април.

Състезанието ще бъде дебютно за европейската ни шампионка Боряна Калейн през 2024 година, докато Стилияна Николова вече взе участие в турнира от веригата Гран при в Марбея, където завоюва три златни отличия.

При ансамблите България ще бъде в състав Магдалина Миневска, София Иванова, Камелия Петрова, Рейчъл Стоянов и Маргарита Василева, като възпитаничките на Весела Димитрова и Ясена Стойнева ще стартират и на първата Световна купа за сезона, която е този уикенд в Атина, Гърция.

В състезанието в "Арена София" в средата на април ще се включат общо 55 индивидуални състезателки от 42 страни и 13 ансамбъла, които ще спорят за отличията в София.

За Италия в индивидуалното на килима ще видим София Рафаели и Милена Балдасари, Израел ще бъде представена от Дария Атаманов и Даниела Муниц, а за Украйна в борбата за медалите ще влязат Виктория Оноприенко и Таисия Онофричук. Бронзовата медалистка от Токио 2020 Алина Харнаско от Беларус също ще спори за отличия при индивидуалистките.

Припомняме, че през юли 2023 година Изпълнителният комитет на ФИГ позволи на спортистите от Русия и Беларус да се състезават под неутрален статут от 1 януари 2024 година.

Очаква се в София да пристигнат и силните отбори на Израел, Италия, Япония, Бразилия, Украйна и други в борбата при ансамблите.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Григор Димитров и Виктория Томова научиха жребия си за турнира в Маями
Григор Димитров и Виктория Томова научиха жребия си за турнира в Маями
"Зелени" автобуси вече возят гражданите на Хасково
"Зелени" автобуси вече возят гражданите на Хасково