НОВИНИ

Божидар Краев: Искам да стана Футболист №1 на България за 2020 г.

bnt avatar logo
от Калоян Николов
14:05, 15.10.2020
Чете се за: 01:34 мин.
Български футбол
божидар краев искам стана футболист българия 2020

Нападателят на българския национален отбор по футбол Божидар Креав даде интервю за предаването "Домът на футбола", в което футболистът на Мидтиланд говори за краткосрочните си цели, за предстоящите двубои на неговия тим в Шампионската лига, както и за представянето на "трикольорите" ни в "Лигата на Нациите".

Българският национал Божидар Краев заяви, че краткосрочната цел, която си е поставил, е да стане Футболист №1 на България за 2020-а година.

Бившият футболист на Левски разкри, че е изключително развълнуван за предстоящите двубои на неговия клубен Мидтиланд в груповата фаза на Шампионската лига, като допълни, че основната му краткосрочна цел е да завоюва приза "Футболист №1 на България" за 2020 г.

„В краткосрочен съм си поставил целта да съм Футболист на България за 2020 година. Не съм изненадан, че не съм капитан. Момчетата гласуваха, както трябва за играчите с повече опит. Много съм развълнуван, че ще играя в Шампионската лига и искам да играя в максимален брой мачове. Много трудно ще излезем от групите, защото останалите три отбора са световна класа. Но не мога да дам прогноза. Имах възможност да се завърна в България, но се разминах и мисля, че така е по-добре, за да играя повече време в чужбина. Не искам да казвам кой е тимът, всичко е конфиденциално“, разкри Краев.

„Изморен съм и се опитвам да се възстановя. Настроението в отбора е минорно след загубите, но гледаме напред. По-специално в последните мачове от "Лигата на Нациите" вместо с четири сме с една, но това е, което се получи. Опитваме се да няма психологическо затормозяване. Гледаме напред и трябва да се фокусираме върху нашата игра. Никога не са били позитивни нагласите към отбора. Аз съм професионалист, работя здраво и продължавам напред. Може би и пандемията добавя гориво в огъня – хората са пред компютрите и има много хейт“, каза още Краев.

В допълнение Краев заяви, че напрежението около националния отбор е голямо, но той като основна фигура в него се справя с напрежението.

„Времето ще покаже дали има лидери. Навлизат много нови играчи и нека се даде необходимото време. На мен се пада да бъда основна фигура в един от най-тежките периоди за националния отбор. Готов съм за това. Не ми тежи. Справям се като професионалист“, добави още бившият футболист на Левски.

Нападателят на Мидтиланд е оптимист за бъдещето на "лъвовете", като направи оптимистичната прогноза България да се класира за Мондиала в Катар през 2022 г.

„Очевидно е, че нивото в България е по-ниско. Цялостно трябва да се подобри. Не съм анализатор или експерт, за да кажа какво трябва да се промени. Мисля, че е постижимо да се класираме за Световното първенство. Като гледам тогава на какви години ще сме, мисля, че ще сме в най-добрия си период. Смятам, че имаме поколение, което да подобри резултатите. Трябва да се даде време, за да укрепнем като отбор. Почти във всеки мач има футболист, който да дебютира. Трябва ни време, за да се опознаем и стиковаме“, завърши нападателят.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Наказание грози Сам Куери, който избяга от Русия
Наказание грози Сам Куери, който избяга от Русия
Гарет Саутгейт защити Хари Магуайър
Гарет Саутгейт защити Хари Магуайър