НОВИНИ

Бранимира Маркова: Направените заявки за европейското първенство не са окончателни

бранимира маркова направените заявки европейското първенство окончателни
bnt avatar logo
от БНТ
18:57, 24.04.2023
Чете се за: 03:00 мин.
Спорт
Слушай новината

Старши треньорът на българския национален отбор по художествена гимнастика индивидуално Бранимира Маркова похвали своите възпитанички Стилияна Николова и Ева Брезалиева след отличното им представяне на Световната купа в Баку, Азербайджан, при завръщането на грациите на родна земя по-рано днес.

В хода на надпреварата миналия уикенд Николова завоюва общо четири златни медала, а Брезалиева прибави по още два сребърни и два бронзови.

"Щастливи сме, тъй като децата се представиха добре. Аз не съм изненадана, защото е закономерно. И двете момчета, освен че са талантливи, работят добре и се състезават много добре", сподели Маркова при завръщането на летище "София".

Българската наставничка говори и за предстоящото европейско първенство през месец май, което отново ще се проведе на територията на Азербайджан, споделяйки, че предварителните заяви за това кои гимнастички ще представят България не са окончателни.

Преди няколко дни стана ясно, че към момента в индивидуалната надпревара за страната ни трябва да се включат Стилияна Николова и Боряна Калейн, но според Маркова Ева Брезалиева също има своите шансове.

"Това, което най-много ме радва е, че създадохме три силни гимнастички. Вътрешната конкуренция в отбора е изключително важна и според мен това прави тези резултати. Вече направените заявки кои наши гимнастички ще участват на европейското не са окончателни", коментира Бранимира Маркова.

В същото време в България се завърнаха и гимнастичките от ансамбъла заедно със своя треньор Весела Димитрова, която очаквано не остана доволно от представянето на своите момичета и си пожела те да се справят много по-добре по време на европейското.

"Да, не беше нашето състезание. Не се получиха и двете ни съчетания. Надявам се европейското да бъде много по-успешно от това, което направихме. Направили сме си анализа. Знаем върху какво да работим и се надявам след 3 седмици да бъдем доста по-добри", сподели Весела Димитрова.

Европейското първенство по художествена гимнастика в Баку, Азербайджан ще се проведе между 17 и 21 май.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Президентът разговаря с министъра на индустрията, търговията и инвестициите на Нигерия
Президентът разговаря с министъра на индустрията, търговията и инвестициите на Нигерия
Георги Ганев, ПП-ДБ: Има твърдо поет ангажимент да не се подкрепя първия мандат на ГЕРБ
Георги Ганев, ПП-ДБ: Има твърдо поет ангажимент да не се подкрепя първия мандат на ГЕРБ