НОВИНИ

Британският посланик пред БНТ: През царуването на новия крал предстои един период на еволюция

bnt avatar logo
от БНТ
15:05, 06.05.2023
Чете се за: 01:55 мин.
По света
Слушай новината

Около 200 гости - британски граждани, дойдоха в резиденцията на посланика на Великобритания Н. Пр. Роб Диксън в София. Единствено екип на БНТ беше допуснат в градината на резиденцията, където бе отпразнувано историческото събитие. По думите на посланика, това е един изключителен ден за Великобритания.

"Това, което видяхме днес, е едно глобално събитие, тъй като хората по цял свят наблюдаваха коронацията на нашия нов крал. Тук се омесва традиция със съвремие. Тронът е на 700 години. Уестминстърското абатство се ползва от 1660 г. за коронации. Виждаме и някои нови измерения. Монархията винаги е смесица от традиции и еволюция", заяви Н. Пр. Роб Диксън, посланик на Великобритания в България.

Според него, това което предстои през царуването на новия крал е един период на еволюция - нагаждане към личния му стил, той носи и идеи на над 70-годишна възраст.

По думите на посланик Диксън, кралица Камила, която днес също беше коронована заедно с новия крал, успя да спечели сърцата на хората. Тя получава подкрепа заради това, което отдавна предоставя на краля - те са екип и партньори и служат на страната. Сега двамата навлизат в нова глава от своя живот, допълни посланикът.

Вижте цялото интервю на Ирина Цонева във видеото

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Фенове на Наполи продават "шампионска трева" от стадиона на Удинезе
Фенове на Наполи продават "шампионска трева" от стадиона на Удинезе
Знаците на предстоящата контраофанзива и загубената подкрепа за Русия
Знаците на предстоящата контраофанзива и загубената подкрепа за Русия