НОВИНИ

Чувствително понижение на температурите през новата седмица

bnt avatar logo
от БНТ
12:40, 06.05.2023
Чете се за: 02:12 мин.
У нас
Слушай новината

В много райони днес ще се развива купеста облачност, но само на отделни места, главно в Южна България, ще превали дъжд. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще бъдат между 18 и 23 градуса, в София около 20°, малко по-ниски за пореден ден по Черноморието - от 15° до 19°.

Безоблачно и почти тихо ще бъде през нощта. Минималните температури утре ще бъдат от 7 до 12 градуса, в София около 6°.

Максималните още ще се повишат и ще бъдат от 20 до 25 градуса, на морския бряг между 15° и 17°, в София около 22°-23°. Ще преобладава слънчево време и само на отделни места, главно в Югозападна България, за кратко ще превали. Ще духа слаб източен вятър.

И в планините ще бъде предимно слънчево и само на отделни места в масивите от Югозападна България ще превали. По високите части вятърът ще се ориентира от северозапад, ще се усили и вечерта ще бъде умерен. Максимални температури в курортите - от 9° на Алеко до 13° в Боровец.

Необичайно топло за първата половина на май ще се задържи на Пиренейския полуостров и във Великобритания. Облачно, на места с валежи, ще бъде времето в много райони от Западна, Северна и Източна Европа, включително и в северозападната част от Балканите. Сняг ще вали в северните райони на Европейска Русия.

У нас без съществена промяна ще бъде времето и в понеделник. Чувствително захлаждане предстои във вторник и през следващите дни, когато температурите ще останат под климатичните норми за периода. Ще бъде по-често облачно, ще има и валежи, но ще са на по-малко места и главно в Западна България.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Уестминстърското абатство - мястото на коронациите на британските владетели от 1066 г. насам
Уестминстърското абатство - мястото на коронациите на британските владетели от 1066 г. насам
Изтребителите МиГ-29 - кулминацията на парада за Деня на храбростта
Изтребителите МиГ-29 - кулминацията на парада за Деня на храбростта