НОВИНИ

Контузия спира Карлос Насар от участие на световното по вдигане на тежести

контузия спира карлос насар участие световното вдигане тежести
bnt avatar logo
от БНТ
12:33, 06.05.2023
Чете се за: 02:00 мин.
Спорт
Слушай новината

Европейският шампион в категория до 89 кг от първенството в Ереван Карлос Насар е получил тежка контузия. За БНТ Насар коментира състоянието си и призна, че възстановяването му ще бъде продължително. Това означава, че той ще пропусне световното първенство в Рияд, Саудитска Арабия, между 2-17 септември т.г.

"Моето състояние е срязан ахилес. Не е лека контузия, не е нещо фатално, ще се справя, аз съм упорит, въоръжил съм се с търпение", заяви Насар, който обясни, че контузията не е вследствие на тренировка или битов инцидент.

Той каза още, че в най-добрия случай възстановяването му ще продължи 4 месеца. Насар заяви, че може да очакваме да го видим на Олимпийските игри в Париж през 2024 г.

"Ще стана олимпийски шампион, това е моето обещание, което дължа и на моя треньор, който изгубихме декември месец, бъдете сигурни, че ще направя всичко възможно, за да успея", обеща Карлос Насар в интервю за БНТ.

Насар спечели европейската титла в Ереван с два световни рекорда при мъжете - в изтласкването с 221 кг и в двубоя с 395 кг. Този резултат почти сигурно му гарантира място на Олимпиадата през 2024, понеже там отиват състезателите с десетте най-добри постижения в категорията. Родният щангист е и световен шампион от 2021, когато триумфира в категория до 81 кг.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Изтребителите МиГ-29 - кулминацията на парада за Деня на храбростта
Изтребителите МиГ-29 - кулминацията на парада за Деня на храбростта
В деня на Св. Георги осветиха нов храм в Пловдив
В деня на Св. Георги осветиха нов храм в Пловдив