НОВИНИ

Бруно Бекман за БНТ: Как изглежда Харков, когато слънцето залезе?

Бруно Бекман
от Бруно Бекман
20:39, 04.11.2022
Чете се за: 01:57 мин.
По света
Слушай новината

Харков, където преди войната живееха 2 милиона души, сега е един от многото градове, подложени на тежък режим на тока. Нощем сред малкото светлини са тези на светофарите. Хората са призовани да пускат отоплителни уреди и електроуреди само нощем.

Белгийският журналист Бруно Бекман разказва как изглежда градът след залез слънце - вижте във видеото репортажа му, изпратен специално за БНТ.

Бруно Бекман: Всичко е наред с вашите телевизори, но когато застана под дежурното осветление на хотела, ще разберете как изглежда Харков през нощта. Тя започва в 17:30. Електричество няма между 15 и 18 часа, но това е планово спиране на тока, за да се пести енергия. През нощта Харков е потънал в мрак и единственото, което се вижда, са хора, които се движат с фенерчета и деца, които играят с фенерчета. Всички са се снабдили с фенери. Те, заедно с дървата, са най-продаваната стока тук, в този град в Източна Украйна. Харков все още ежедневно е подлаган на артилерийски обстрел, както чухме и тази сутрин на площад "Свобода". И хората стоически понасят всичко това, но са много много уморени. Вчера за първи път температурите паднаха до минус 3 градуса. Украйна и Европа се подготвят за една от най-тежките зими след Втората световна война.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Антилопа или сърна изпреварва коли по пловдивските булеварди?
Антилопа или сърна изпреварва коли по пловдивските булеварди?
Владимир Зографски преодоля квалификациите на Световната купа по ски скокове във Висла
Владимир Зографски преодоля квалификациите на Световната купа по ски скокове във Висла