НОВИНИ

БСП на среща с независимите депутати: Поставяме на масата само програмата

bnt avatar logo
от Теодора Зарева
15:13, 21.07.2022
Чете се за: 02:32 мин.
У нас
Слушай новината

"Поставяме на масата само програмата на тези първи разговори. Търсим съгласие за политиките и законодателната рамка в следващите 6 месеца", заяви на срещата на БСП с независимите депутати лидерът на левицата Корнелия Нинова.

"БСП не търси фиктивен разговор, с който да се направи нереално използване на третия мандат. Българският народ очаква в настоящия момент да няма избори и ще направим всичко възможно, стига да няма непреодолими различия, макар и тези 6 гласа да не достигат и да не са необходими, ако имате подкрепата на "Има такъв народ", но смятаме, че са важни", допълни Радостин Василев.

Той изрази скептицизъм към заявената диалогичност от страна на ИТН.

"Предупреждаваме ви, че трябва да сте изключително внимателни в оценката за тяхното желание за работа, защото те можеха и трябваше да го покажат и по време на действащото правителство. Те не го показаха по време на реализацията на първия мандат. Надявам се да ги обедините под общи цели и политики и да оставим на втори план състава на Министерския съвет. Готови сме да обсъждаме всички сфери на управление", каза още Радостин Василев.

Социалистите търсят мнозинство в 47-ото Народно събрание сред доскорошните си партньори от четворната коалиция, което да се основава на управленската програма, изготвена от ПП, БСП и ДБ.

Преди финала на първия кръг от консултациите за кабинет: Какви са нагласите на партиите?

Предстоят разговори за структура и персонален състав на кабинета. Корнелия Нинова досега няколко пъти заяви, че кандидатът за премиер трябва да бъде предложен от най-голямата парламентарна група - тази на "Продължаваме промяната".

Николай Радулов: Бих подкрепил правителство без министри на ИТН в него

Ако бъде формирана нова четворна коалиция, ПП, БСП, ИТН и ДБ ще съберат мнозинство от 128 депутати, дори и без подкрепата на независимите депутати.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube: https://go.bnt.bg/youtube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ван дер Каап попадна в групата на Левски за мача с ПАОК
Ван дер Каап попадна в групата на Левски за мача с ПАОК
Ергюнал Себахтин открива програмата на боксьорите ни на турнир в Кувейт
Ергюнал Себахтин открива програмата на боксьорите ни на турнир в Кувейт