НОВИНИ

БСП след срещата с ДБ: Нямаме сериозни различия

bnt avatar logo
от Теодора Зарева
15:07, 21.07.2022
Чете се за: 02:15 мин.
У нас
Слушай новината

"Проведохме добър разговор с "Демократична България", демонстрираха желание да опитаме да направим редовно правителство, нямаме сериозни различия. Представихме и получихме и официално, и писмено предложенията на "Има такъв народ" за допълване на програмата. Днес ги изпращаме до всички, с които преговаряме", заяви след срещата с "Демократична България" лидерът на БСП Корнелия Нинова.

По думите ѝ срокът, в който партиите трябва да се произнесат по тези допълнителни предложения, е утре в края на деня, за да може в края на тази седмица да се затвори програмата.

Христо Иванов след срещата с БСП: Ключовият въпрос е постигането на баланс между ПП и ИТН

"Дай Боже да обявим, че имаме единодушие по политиките и по законодателната рамка. Следващата седмица от понеделник да започнем втория кръг от разговори по структура и персонален състав на Министерския съвет. Името на министър-председателя трябва да бъде подадено от първата политическа сила - "Продължаваме промяната". Имена не сме обсъждали", допълни Корнелия Нинова.

Според нея е необходимо повече време за преговори. Корнелия Нинова изрази надежда, че около програмата ще бъде постигнато мнозинство.

"Не си поставяме краен срок за представяне на кабинета", каза още Корнелия Нинова.

В началото на срещата Нинова за пореден път подчерта, че декларират сериозна готовност за съставяне на редовно правителство в рамките на този парламент.

Христо Иванов посочи, че разговорите стъпват върху съвместната им програма - на БСП, ДБ и ПП, ще се включат по-активно в процеса, когато има излъчен премиер от "Продължаваме промяната".

Това се очаква да стане на втория етап от консултациите.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube: https://go.bnt.bg/youtube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ергюнал Себахтин открива програмата на боксьорите ни на турнир в Кувейт
Ергюнал Себахтин открива програмата на боксьорите ни на турнир в Кувейт
Станислав Тодоров: КЕВР спира работа
Станислав Тодоров: КЕВР спира работа