НОВИНИ

БСП: Това управление е изчерпано (обобщение)

Десислава Маркова
от Десислава Маркова
17:47, 21.07.2020 (обновена)
Чете се за: 00:42 мин.
У нас
Снимка: БГНЕС

Коментар за вота направиха и на Позитано 20. Според БСП с отхвърлянето на вота парламентът е делегитимиран. Отново поискаха оставката на кабинета и разпускане на народното събрание след спешни законодателни решения за машинното гласуване.

Според БСП това управление е изчерпано и този парламент не представлява мнозинството от българските граждани и тяхното желание за промяна. Левицата вижда смисъл парламентът да работи още малко само, за да приеме текстове за машинното гласуване.

Корнелия Нинова - председател на БСП: Нашата позиция е категорична и ясна - изчерпано управление, делигитимиран парламент, продължаваме да подкрепяме протестите, да настояваме за оставката на правителството, приемане на машинно гласуване в ускорени срокове и разпускане на парламента.

От БСП коментираха и анализа на премиера за постигнатото на европейския съвет по отношение средствата за България. Защитават тезата, че са ни дали повече, защото сме изостанали.

Кристиан Вигенин: Струва ни се нелепо заемането на героични пози от министър-председателя за това какви велики неща е постигнал в Брюксел. Бюджетът по страни се определя по едни първоначални формули, които показват, че за последните 7 години България не е постигнала достатъчно и за това и се налага да бъдат инвестирани допълнителни средства.

БСП обвиниха управляващите, че европейски средства изтичат към олигарси и близки до властта. Смятат, че промяна ще има само с оставката на този кабинет.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Петият вот на недоверие към кабинета "Борисов 3" не успя
Петият вот на недоверие към кабинета "Борисов 3" не успя
Обвиниха в хулиганство бившия депутат Минчо Спасов и Светослав Трайков
Обвиниха в хулиганство бившия депутат Минчо Спасов и Светослав Трайков