Бургер за 20 евро стана хит в Амстердам

Ива Стойкова
от Ива Стойкова
12:56, 16.04.2021
Чете се за: 01:57 мин.
Любопитно
Слушай новината

Бургер за 20 евро стана хит в Амстердам. Любопитното е, че той е дело на шеф готвач със звезди от "Мишлен".

Нощувката в този престижен хотел в Амстердам започва от 700 долара, а за менюто се грижи шеф с две звезди "Мишлен". Но се сблъсква с действителността, след като пандемията отнема гостите и обичайното му функциониране.

Хотелите и ресторантите в Нидерландия превключват на доставки, а луксозният хотел започва да предлага бургери за 20 долара, въпреки че първоначално отхвърля идеята.

"В този период, в средата на пандемията, е нужно все повече въображение и гъвкавост. Няма значение какво предлагаме, важното е да е добро и да сме дали всичко от себе си", каза оцененият с две звезди "Мишлен" шеф Сидни Шут.

Макар и бургер, той е истинско кулинарно изкушение. Срещу цената от 19,50 евро клиентите получават 240 грама Холщайн-Фризийско телешко, гарнирано с бекон от английска порода свине, отлежало сирене и питки бриош.

"Тъй като сме най-луксозният хотел в страната, бях скептичен, но страхотният ми екип успя да ме убеди. Единственото, което си казах, е, че ако го направим, трябва да е нещо специално и впечатляващо. Така и стана", каза мениджърът на хотела Роберто Пейър.

Поръчките започват да валят, но те не могат да компенсират загубите от продължителното затваряне на хотелите и ресторантите, признават от управата.

А когато все пак гостите се върнат, кулинарната дилема е дали бургерът да не остане в изискано меню на хотела за постоянно.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Александър Тунчев: Важното е, че победихме
Александър Тунчев: Важното е, че победихме
Атанас Атанасов: Мястото ни ще се реши в плейофите
Атанас Атанасов: Мястото ни ще се реши в плейофите