НОВИНИ

Евгения Алексиева, ГЕРБ: Национално отговорно е да направим предложение за състав на правителство

bnt avatar logo
от БНТ
09:01, 16.04.2021
Чете се за: 02:10 мин.
У нас
Слушай новината

Бойко Борисов не е задължен да присъства в Народното събрание при подаването на оставка на правителството. Вчерашното заседание не показа голяма моралност, защото при конституирането на Народното събрание всички видяхме как точно се проведе. Това коментира в "Денят започва" Евгения Алексиева - секретар на парламентарната група на ГЕРБ - СДС.

Тя обясни, че днес в Народното събрание Томислав Дончев ще защити Националния план за възстановяване и развитие. Бойко Борисов е в отпуск.

По повод разпускането на Националния оперативен щаб Алексиева заяви: „Много от формациите, които в момента са в парламента, дори не признаваха COVID-19, сега говорят, че този оперативен щаб трябва да продължи под някаква форма своята работа“.

ГЕРБ винаги е била национално отговорна партия, както и г-н Борисов. Винаги сме работили в защита на българските граждани. Ние пак ще покажем, че сме национално отговорни и ще направим предложение за състав на правителство. Това го дължим на нашите избиратели и нямаме право да ги разочароваме и излъжем, каза Алексиева.

Тя допълни, че има входирано предложение за състав на комисия за ревизия на управлението. „Днес предстои да гласуваме това предложение, както и комисия, която да бъде сформирана. Това ще покаже добрата работа на изпълнителната власт“.

На преговорите при президента Румен Радев в понеделник партия ГЕРБ ще отиде с готово предложение за правителство.

Евгения Алексиева не назова имена на министри в кабинета, който ще предложи ГЕРБ. А за Даниел Митов каза, че е млад и доказал се човек.

Според нея ситуацията в момента изисква редовен кабинет.

Гледайте повече теми от "Денят започва"

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
17 души са глобени в София през април за липса на маска в градския транспорт
17 души са глобени в София през април за липса на маска в градския транспорт
Д-р Маджаров: Обстановката не предполага да се лишим от Националния оперативен щаб
Д-р Маджаров: Обстановката не предполага да се лишим от Националния оперативен щаб