НОВИНИ

Цървена звезда спечели баскетболния шампионат в Сърбия след пореден скандал с Партизан

Това бе 24-та титла за "звездашите", които този сезон постигнаха и златен требъл, след триумфа за Купата на Сърбия и в Адриатическата лига.

цървена звезда спечели баскетболния шампионат сърбия пореден скандал партизан
Снимка: kls.rs
bnt avatar logo
от БНТ
14:29, 07.06.2024
Чете се за: 02:52 мин.
Спорт
Слушай новината

Цървена звезда отново е шампион на Сърбия. Този път обаче „звездашите“ стигнаха до титлата в елита на западната ни съседка по служебен път, а причината е свързана с вечния враг – Партизан. Двата отбора за пореден път не изневериха на стила си и си спретнаха нови скандали, заради които финалната серия дори не беше доиграна.

Момчетата на Янис Сфейропулос спечелиха първия мач с 89:88 на свой терен и се нуждаеха от още една победа, за да узаконят поредната си титла.

Вторият мач бе в „Белградска Арена“, а съставът на Желко Обрадович постави силно начало на второто полувреме и поведе с 57:45.

В средата на третата четвърт играчите на „звездашите“ поеха към съблекалнята, тъй като феновете на „гробарите“ напомниха за себе си и стопираха срещата. Привържениците на домакините започнаха да скандират обиди към президента на гостите Небойша Чович и неговото семейство, което в крайна сметка доведе до прекратяване на двубоя. В този момент съдията Урош Николич взе кардинално решение, свързано с това залата да бъде изпразнена.

Впоследствие баскетболистите на „звездашите“ се върнаха на паркета, но тези на „черно-белите“ отказаха да го направят. Въпреки че се очакваше двубоят да бъде доигран ден по-късно, съществуваха индикации това да се случи още след изпразването на спортното съоръжение. Това обаче не се случи, а гостите просто изчакаха да бъдат обявени за служебни победители при резултат 20:0 и за шампиони след 2:0 победи.

Това е девета титла във витрината на „звездашите“ за последните 10 години и общо 24-та в историята им. Освен това играчите на Сфейропулос се поздравиха и със златен требъл през този сезон, след като през февруари вдигнаха Купата на Сърбия, а преди по-малко от месец триумфираха и с трофея в Адриатическата лига.

„Червено-белите“ бяха наградени тази вечер на специална церемония, която се състоя в зала „Александър Николич“. За MVP на финалната серия бе избран Деян Давидовац.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Талантът Йорел Хато ще остане в Аякс и през следващия сезон
Талантът Йорел Хато ще остане в Аякс и през следващия сезон
Служебният кабинет отчете работата си по подготовката на изборите 2 в 1
Служебният кабинет отчете работата си по подготовката на изборите 2 в 1