Централата за производство на биогаз край село Труд остава затворена

от БНТ
18:32, 18.11.2021
Чете се за: 01:17 мин.
Още
централата производство биогаз село труд остава затворена
Слушай новината

Централата за производство на биогаз край пловдивското село Труд остава затворена. Върховният административен съд потвърди наложената от РИОСВ-Пловдив принудителна мярка, с която през октомври миналата година беше спряна дейността на предприятието.

До това се стигна и след поредица протести на местните хора, както и проверки на институциите, които контстатираха редица нередности.

С окончателното си решение ВАС отменя решението на Административен съд – Пазарджик и отхвърля жалбата на дружеството срещу наложената мярка.

Най-тежката административна мярка беше наложена от екоинспекцията с цел предотвратяване негативното въздействие върху човешкото здраве поради разпространението на миризми от производствената дейност на предприятието.

Срокът на действието ѝ е до предприемане от страна на дружеството на необходимите мерки да не бъдат допускани при никакви обстоятелства миризми и газови емисии от процесите на съхранение на суровини и течна фракция от ферментационния продукт и след потвърждение от министъра на здравеопазването, че липсва опасност за здравето на хората.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Барселона сложи откупна клауза на Дани Алвеш от 100 милиона евро
Барселона сложи откупна клауза на Дани Алвеш от 100 милиона евро
Отритнат от Левски си намери нов клуб
Отритнат от Левски си намери нов клуб