НОВИНИ

Чака ни по-топло време, но с мразовито утро

bnt avatar logo
от БНТ
20:57, 20.01.2021
Чете се за: 02:07 мин.
У нас
Слушай новината

След дни наред с минусови температури, времето започна да се затопля. Причината - пренос на по-топъл въздух от югозапад, който ще продължи и в събота и неделя- максималните температури ще бъдат над 10°, а минималните - вече навсякъде положителни.

И утре обаче, утрото ще e мразовито с температури между минус 6° и минус 1°. В София, след минимална температура минус 8° днес, очакванията за утре са за минус 5°. След полунощ от югозапад ще започне увеличение на облачността и през деня над страната ще има разкъсана средна и висока облачност. Ще духа слаб, в Източна България - умерен югозападен вятър.

Дневните температури още ще се повишат и максималните ще бъдат между 6° и 11°.
Умерен и силен югозападен вятър в планините и съществено затопляне там - по най-високите върхове сутринта ще е около минус 12°, следобед - около минус 6°.

В курортите максималните температури ще са от 3° на Пампорово до 6° в Банско. На Алеко и утре ще остане малко под нулата. Облачността ще е разкъсана, намаляваща до слънчево време.

По-високи температури утре и в останалата част от Балканите и вече валежи само от дъжд. Превалявания от дъжд ще има и в Западна Европа. Дъжд и сняг ще вали на Британските острови. Слаб сняг ще превали в Словакия. Сняг ще вали и на много места в Европейска Русия.

У нас в близките дни ще духа умерен и силен югозападен вятър и затоплянето ще продължи, но ще е по-облачно, а на места в събота и неделя ще превали, при тези температури - дъжд. В понеделник вятърът ще се ориентира от северозапад. С него ще започне да нахлува по-студен въздух и температурите ще се понижат. Ще има и превалявания, все още предимно от дъжд.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Българин е сред загиналите при взрива в Мадрид
Българин е сред загиналите при взрива в Мадрид
Папа Франциск призова Байдън да насърчава помирението и мира
Папа Франциск призова Байдън да насърчава помирението и мира