НОВИНИ

Време е за финал! Гледайте битката за златото на световното първенство по ръгби

Кой ще празнува четвъртия трофей в историята си - ще разберем тази вечер! В 22:00 ч. започва битката на "Стад дьо Франс" между жадуващите купата отбори на Нова Зеландия и Южна Африка!

Вяра Илиева
от Вяра Илиева
18:10, 28.10.2023 (обновена)
Чете се за: 03:47 мин.
Спорт
часът истината настъпи
Снимка: БТА
Слушай новината

Световното първенство по ръгби достигна до най-важния момент! Трикратният шампион Нова Зеландия и трикратният шампион Южна Африка се срещат в свирепа битка за свещената купа "Уилям Уеб Елис" точно сега, когато планетата празнува 200 години от раждането на великата ръгби игра!

Eдна от двете нации ще стане първата, която ще вдигне Купата четири пъти. Нова Зеландия печели световната титла през 1987, 2011 и 2015 г., а Южна Африка през 1995, 2007 и 2019 г.

Кой ще празнува четвъртия трофей в историята си - ще разберем тази вечер, когато на преживелия не едно спортно зрелище "Стад дьо Франс" ще излязат 15-те най-добри играчи на Нова Зеландия и Южна Африка!

Това ще бъде мач, за който е невъзможно да се правят прогнози, но е ясно, че ще се помни много дълго.

Преди финалния мач, който ще стартира в 22:00 ч. феновете на ръгби спорта ще могат да се насладят на третата част от филма на Васил Върбанов "В името на бог ръгби", която започва в 20:30 ч.

След филма, в 21:30 ч. стартира и специалното студио преди финала с водещ Радостин Любомиров. Негови гости ще бъдат българският национал Костадин Дебренлиев и топкоментаторът Васил Върбанов.

Часът на истината настъпи - време е за финал на световното първенство по ръгби

Пряко от Париж ще се включи изпълнителният директор на българската федерация Павел Велков. Зрителите ще чуят и мнението за предстоящия финал на селекционера на българския национален отбор Ромен Балмис, както и това на част от българските национали, които по-рано същия ден играят с Турция на стадион "Васил Левски". Коментатори и на двата мача ще бъдат Васил Върбанов и Димитър Петров.

Не пропускайте Нова Зеландия - Южна Африка - тази събота от 22:00 ч. НА ЖИВО само по БНТ 3 с професионалния коментар на Васил Върбанов!

Нова Зеландия е първият финалист на световното първенство по ръгби във Франция

Южна Африка надви драматично Англия и стана вторият финалист на световното първенство по ръгби

Англия победи Аржентина с 26:23 снощи в мача за бронзовите медали на световното първенство по ръгби, който БНТ 3 ви показа пряко!

Не пропускайте и последното ни пряко предаване от Франция, за да се насладите на зрелище, което ще се помни дълго! Започваме в 21:30 ч., разбира се по БНТ 3!

Световната купа по ръгби по БНТ 3

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Монтана 2003 нанесе първа загуба на Рилски спортист, Локомотив Сф победи Шоутайм в женското баскетболно първенство
Монтана 2003 нанесе първа загуба на Рилски спортист, Локомотив Сф победи Шоутайм в женското баскетболно първенство
Роберто Баутиста Агут се завръща на тенис турнира Sofia Open
Роберто Баутиста Агут се завръща на тенис турнира Sofia Open