НОВИНИ

"Продължаваме Промяната" обжалва решението на ЦИК за гласуване само с бюлетини

Альоша Шаламанов
от Альоша Шаламанов
12:12, 28.10.2023 (обновена)
Чете се за: 01:52 мин.
У нас
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

"Продължаваме Промяната" обжалва решението на ЦИК за гласуване само с хартиени бюлетини. Пред журналисти Никола Минчев призова МВР и кметовете да не бързат да връщат машините в София.

"ЦИК има основание да преразгледа решението си, защото има подадена жалба срещу първоначалното решение. Има заповедта на МЕУ, която се чакаше и липсваше до вчера за сертифициране на техническата изправност на машините. Другото позоваване от страна на ЦИК е на този доклад на ДАНС. Той е в Народното събрание, не е с гриф "секретно". При положение, че няма такъв гриф, аз призовавам да бъде разпространен, за да види цялата общественост точно за какви проблеми става дума, които са толкова съществени, че да отменят този вид гласуване."

Жалбата е внесена във Върховния административен съд срещу решението на Централната избирателна комисия да се гласува само с хартиена бюлетина, съобщи Никола Минчев.

"Върховният административен съд има три дни да се произнесе. С оглед важността на случая максимално скорошното произнасяне е в обществен интерес", смята Минчев.

Върховният административен съд ще се произнесе по жалба срещу решение на ЦИК най-рано в понеделник, съобщиха за БТА от съда.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Напрежение между протестиращи и полицията пред сградата на ЦИК
Напрежение между протестиращи и полицията пред сградата на ЦИК
Арина Сабаленка и Ига Швьонтек повеждат двете групи във финалният турнир на WТА
Арина Сабаленка и Ига Швьонтек повеждат двете групи във финалният турнир на WТА