НОВИНИ

Часове до Оскарите, филмът "Навални" с Христо Грозев е сред фаворитите

Биляна Бонева
от Биляна Бонева
21:53, 12.03.2023
Чете се за: 02:35 мин.
По света
Слушай новината

Вълнения и очакване за нощта на Оскарите, която предстои. До часове "Долби Тиатър" ще заблести от присъствието на звездите на киното, които се надяват да си тръгнат от там с престижната статуетка.

Сред номинираните и създаденият с участието на журналиста Христо Грозев филм "Навални". Лентата е фаворит в категорията за документално кино.

След няколко часа светът ще заживее в ритъма на киното. В Лос Анджелис текат последни приготовления за грандиозното събитие.

Стотици продуценти, членове на филмови екипи, както и армията от журналисти вече са край Долби Тиатър.

"С екипа сме тук от четвъртък. Наблюдаваме всичко, и мога да ви уверя, че всичко e страхотно", разказва Алекс Сегура, репортер.

95-ото издание на филмовите награди ще бъде запомнено и с промени.

"За първи път от 60 години килимът не е червен, а в цвят шампанско. Това е голямата изненада. Но на мен много ми допада", казва Джен Су, репортер.

Във филмовите заглавия изненадата е "Всичко навсякъде наведнъж". Определеният от кинокритиците като "нестандартен филм" е основен претендент за Оскар. Има 11 номинации.

С най-много шансове за Оскар сред актрисите са Мишел Йео и Кейт Бланшет. Надпреварата при мъжете е оспорвана. Тя е между Брендън Фрейзър, Колин Фарел и Остин Бътлър.

За трети път водещ на церемонията ще бъде Джими Кимъл. Риана ще изпълни номинираната за "Оскар" песен "Lift me Up" от филма "Черната пантера: Уаканда завинаги".

Първоначално беше предвидено и участие на Лейди Гага с песента "Hold My Hand" от "Топ Гън: Маверик", но тя отказа, заради ангажименти.

Със сигурност на церемонията няма да присъства и Уил Смит. След плесницата, която зашлеви миналата година на Крис Рок, той има забрана да присъства наградите "Оскар" в продължение на 10 години. С какво ще бъде запомнена 95-а церемония предстои да разберем.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Тулуза с Николай Къртев и Денис Карягин се наложи над лидера Тур във волейболното първенство на Франция
Тулуза с Николай Къртев и Денис Карягин се наложи над лидера Тур във волейболното първенство на Франция
Властите в Неапол издадоха заповед за забрана за продажба на билети на феновете на Айнтрахт Франкфурт
Властите в Неапол издадоха заповед за забрана за продажба на билети на феновете на Айнтрахт Франкфурт