НОВИНИ

Частично бедствено положение в Горна Оряховица

bnt avatar logo
от БНТ
12:15, 28.11.2023
Чете се за: 01:55 мин.
У нас
Слушай новината

Екипи на електроразпределителното дружество работят по отстраняване на сериозна авария, която четвърти ден остави без ток жителите на село Върбица и съседни села в горнооряховската община.

Изключително затруднена е работата на екипите, защото духа силен вятър и е много студено. На много места все още има паднали дървета.

Вчера около 13:30 кметът на общината Николай Рашков обяви частично бедствено положение. Причината е, че още 7 населени места в общината са без ток трето денонощие.

Кметът призова фирми и земеделски кооперации да се включат в разчистването на пътищата от паднали дървета, защото това възпрепятства работата на екипите от енергоразпределителното дружество.

"Техниката, с която разполага общинското предприятие не е достатъчна. 10 души не могат да покрият всичко. Трябваше ни помощ от граждани, имаше и такива, които успяха да помогнат. В неделя беше много трудно. От полицията казаха, че са спасили всички хора от автомобилите, които бяха блокирани", заяви Оряховица Николай Рашков.

Ситуацията във Великотърновска област все пак се нормализира. Всички пътища са проходими. Отворен за движение и в двете посоки е Прохода на Републиката.

В община Сухин Дол обстановката е същата. Там кметът също обяви бедствено положение.

Главните и второстепенните пътища са отворени.

Вижте в прякото включване на Зорница Илиева

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Коледа в Белия дом (Снимки)
Коледа в Белия дом (Снимки)
Виктория Томова ще играе на демонстративен турнир в Санкт Петербург
Виктория Томова ще играе на демонстративен турнир в Санкт Петербург